Lélek Sztárok

Világsztárok és magyar hangjaik: hihetetlen, mennyire hasonlítanak – Kálid Artúr és Will Smith sorsa is hasonló

Ezek a hollywoodi sztárok és az őket szinkronizáló magyar színészek első ránézésre olyanok, mintha testvérek lennének. Sőt, nemcsak külsőre hasonmások, több párhuzamot is találtunk a sorsuk alakulásában.

Anne Hathaway és Bogdányi Titanilla: Bájos, kislányos maradt az arcuk

Az ország Neveletlen Hercegnője Bogdányi Titanilla, aki sok évvel ezelőtt az emblematikus trilógiában vált Anne Hathaway magyar hangjává. Kettejük között egyértelmű a külső hasonlóság, bájos arccal áldotta meg őket a sors. Titanilla gyerekkora óta szinkronizál, tudta, hogy ezen a pályán szeretne elhelyezkedni. Anne is kacérkodott kislányként a színészet gondolatával, de a családja vallásos beállítottsága miatt 15 éves koráig apácának készült, majd egyszer csak berobbant a köztudatba Mia hercegnő szerepével. A magyar színésznőnek egy gyermeke van, Anne Hathaway pedig két kisfiúnak adott életet. Nagyon fontos számukra az anyaság.

Julia Roberts és Tóth Enikő: A mosolyuk és az alkatuk is egyezik

A Madách Színház művésznője gyakorlatilag együtt nőtt fel Julia Roberts-szel. A szinkronrendezők már fiatalon kiválasztották, hogy a világsztárnak kölcsönözze a hangját. Mind külső, mind személyiségjegyek és gesztusok terén is hasonlítanak egymásra. Meleg, barna szemek, ragyogó, széles mosoly és dús, vörösesbarna hajkorona – a két színésznő lényéből valósággal süt az életöröm. Színészi pályájuk mellett családanyák, és évtizedek óta kitartanak a férfi mellett, akivel összekötötték az életüket. Hasonló nehézségeken mentek keresztül: mindketten közel álltak szeretett édesanyjukhoz, akit már elveszítettek. Közel egy időben küzdöttek, küzdenek meg azzal is, hogy kirepülnek a gyerekeik a családi fészekből. Enikő fia Spanyolországba költözött , és Julia gyerekei is egyre önállóbbak.

Harrison Ford és Csernák János: húsz évet is letagadhatnának

Amikor a fényképeiket nézegetjük, igazán meglepődünk, mert elképesztően hasonlítanak egymásra. Ráadásul nem csak a külső tulajdonságok terén. A 81 éves Ford és a 71 esztendős magyar színész évtizedek óta boldog házasságban él – János civil feleségével, Harrison Calista Flockhart színésznővel. Mindketten szenvedélyesen rajonganak az állatokért. A hollywoodi híresség természetbúvár: imádja csodálni az állatokat, a növényeket, a pókokat és a lepkéket természetes élőhelyükön, magyar hangja pedig kecskéket tart vidéki otthonában. Nagy hangsúlyt fektetnek az egészségmegőrzésre is, ennek köszönhetően korukat meghazudtolóan remek formában vannak.

Kálid Artúr és Will Smith: nehéz gyerekkor után büszke apukák

Több mint húsz éve, hogy az afrikai ősökkel rendelkező Kálid Artúr kölcsönzi a hangját Will Smithnek. Büszke kettejük hasonlóságára, és nagy örömmel töltötte el, amikor néhány évvel ezelőtt találkoztak is. A világsztár Magyarországon járt a Gemini Man bemutatóján, ebből az alkalomból sikerült összefutniuk.

„Amikor mondtam neki, hogy én vagyok a magyar hangja, azonnal kollégaként kezelt, én azonban egy meglett, felnőtt emberből és rutinos színészből egy pillanat alatt rajongó kisfiú lettem” – mesélte akkoriban nevetve Artúr. Az 53 éves színésznek két gyermeke született, az 55 éves Will Smithnek pedig három; komolyan veszik az apaságot és a családfőszerepet. Mindketten a kolléganőjüket vették feleségül, a világsztár a színésznő Jada Pinkett Smithszel él együtt, míg Kálid Artúr évtizedek óta Murányi Tünde színésznő férje. Közös vonás még a sorsukban a nehéz gyerekkor: Will Smith rengeteget szenvedett alkoholista, agresszív apja miatt, aki hozzájárult édesanyja halálához. Artúr pedig állami gondozásban nőtt fel, miután az édesanyja csecsemő korában lemondott róla.

George Clooney és Szabó Sipos Barnabás: Felálltak a mélypontjukról

Szabó Sipos Barbabás neve egy életre összeforrt George Clooney-éval. A Vészhelyzet Ross dokijaként szinkronizálta először, és azóta is ő a magyar hangja. Mindketten családapák, akik élnek-halnak a gyerekeikért, ezermesterek, akik bármilyen munkát elvégeznek a ház körül, és rajonganak a művészetekért. Szabadidejében Barnabás vitorlázik és fest, George pedig kirándul és kiállításokat látogat. A két színész pár hónap híján egyidős, és mindketten nagy újrakezdők. A világsztárnak évekkel ezelőtt egy gerincsérülésből való hosszú lábadozás alatt volt depressziója, a magyar színész pedig megküzdött a pánikbetegséggel. Elég erősek voltak ahhoz, hogy szembenézzenek a problémáikkal, és szakemberhez fordultak, hogy a nehéz helyzetből kilábaljanak.

Forrás: origo.hu, ign.com, szabadeuropa.hu, Blikk, Femina

Fotó: Sárközy Marianna, Olajos Piroska, Gettyimages, Privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete