Konyha

Mennybe megy az egyszerű piskóta: Meggyes-csokoládés szelet – Recept

Kevés hozzávalóból, pillanatok alatt készül el ez a mennyei desszert.

Meggyes-csokoládés szelet

Hozzávalók 20 darabhoz:
• 4 db M-es tojás
• 1 tejfölös (1,5 dl) pohár kristálycukor
• 1 pohár tejföl
• 3 pohár liszt
• 1 teáskanál sütőpor
• 3 pohár fagyasztott meggy
• fél pohár összetört ét- vagy tejcsokoládé

Elkészítés:

1. A tojásokat elektromos habverővel fehéredésig verjük a cukorral, majd elkeverjük benne a tejfölt.
2. Hozzászitáljuk, majd óvatosan a masszába keverjük a sütőporral elkevert lisztet.
3. A tésztát kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt, 20 x 30 cm-es tepsibe tesszük, megszórjuk a kiolvasztott, lecsöpögtetett meggyel, és az apróra tört csokoládéval. 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

Fotó: Vrábel Kriszta