Zöldségraguleves palacsintával
Hozzávalók:
• 1 kis fej vöröshagyma
• 2 evőkanál olívaolaj
• 1 fej zsenge karalábé
• 30 dkg zsenge sárgarépa
• 1 közepes zsenge cukkini
• 1,5 liter húslé vagy zöldséglé
• 40 dkg zsenge zöldborsó (fagyasztott)
• só, bors
• 1 csokor petrezselyem
• 4 hagyományosan sütött, sós palacsinta
1. Az apróra kockázott vöröshagymát az olívaolajon kissé megdinszteljük, majd hozzáadjuk a meghámozott, kis kockákra vágott karalábét, sárgarépát és cukkinit.
2. Pár perc dinsztelés után a zöldségeket felöntjük a hús- vagy zöldséglével, 15 percig főzzük, majd a zöldborsót is beletesszük.
3.A levest további 10 percig főzzük, sóval, borssal ízesítjük, és elkeverjük benne az apróra vágott petrezselymet.
4. Vékony csíkokra vágott palacsintával tálaljuk. A felaprított petrezselyem egy részét a palacsinta tésztájába is belekeverhetjük sütés előtt.
Fotó: Vrábel Kriszta