Konyha

Falja fel Olaszországot itthon: Ricottás narancsos szelet – Recept

Nem kell feltétlenül messzire utazni ahhoz, hogy a Földközi-tenger partvidékének kedvenc ételeit vacsorázhassuk. Készítsük el őket!

Ricottás narancsos szelet (Torta cremosa di ricotta)

Hozzávalók 12 szelethez:
• 5 dl tej
• 1 citrom héja
• 15 dkg búzadara
• 4 egész tojás
• 15 dkg porcukor
• 2 evőkanál narancsvirágvíz vagy rózsavíz (elhagyható)
• 10 dkg kandírozott, kockázott narancshéj
• 25 dkg ricotta
• 1 csipet só

1. A tejet felforraljuk, belereszeljük a citrom-
héjat, majd beleszórjuk a darát, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
2. Az egész tojásokat fehéredésig verjük a porcukorral, óvatosan hozzákeverjük a ricottát és a főtt darát. Beleforgatjuk a kandírozott narancshéjat.
3. Egy 22 cm-es tortaformát kikenünk vajjal, kiszórunk liszttel, belesimítjuk a tésztát, majd 1 óra alatt készre sütjük az előmelegített sütőben.

Fotó: Vrábel Kriszta