Hozzávalók:
• 80 dkg hekkfilé
• 1 evőkanál halfűszerkeverék
• 1 db citrom
• néhány csepp olívaolaj
• 1 csokor menta
• 1 csokor petrezselyem
• kis gerezd fokhagyma
• 2 evőkanál olaj
• só, frissen őrölt bors
• 1 kg zöldség, vegyesen a grillezéshez: padlizsán, cukkini, kápia paprika, lila hagyma, gomba
1. A halfiléket szobahőmérsékleten, szűrőben kiolvasztjuk és lecsepegtetjük. Enyhén körbesózzuk, borsozzuk a szeleteket, sütőpapírral bélelt sütőlemezre vagy tálba helyezzük, és megszórjuk a halfűszerkeverékkel.
2. Ráreszeljük a citrom héját, megcsepegtetjük egy kevés olívaolajjal, és 220 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
3. Közben elkészítjük az öntetet: a mentát, petrezselymet, fokhagymát, a citrom kifacsart levét, 2 evőkanál olajjal együtt a botmixer táljába tesszük, és simára turmixoljuk.
4. A körethez a zöldségeket nagyjából azonos vastagságú szeletekre vágjuk, és olajjal kikent, forró serpenyőben, grill-lapon vagy faszenes grillen mindkét oldalukat ropogósra sütjük.
Fotó: Vrábel Kriszta