Konyha

Omlós hús, ami szabad tűzön sem szárad ki: Joghurtban pácolt tarja – Recept

Ezek az aranyfényű, de már nem kánikulai napok kiválóak arra, hogy kivonuljunk a természetbe, és élvezzük a füstös ízeket, illatokat.

Joghurtban pácolt tarja

Hozzávalók:
• 8 szelet tarja, csont nélkül
• 2 dl natúr joghurt
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 teáskanál őrölt pirospaprika
• 1 teáskanál mustár
• 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
• 1 mokkáskanál őrölt római kömény
• tengeri só, frissen őrölt bors
• étolaj

1. Elkészítjük a pácot: a joghurtot elkeverjük 4-5 evőkanál olajjal, a zúzott fokhagymával, frissen őrölt borssal, szerecsendióval, római köménnyel, pirospaprikával.
2. A megmosott, szárazra törölt húst megkenjük a páccal, és legalább egy éjszakán át állni hagyjuk benne.
3. A tárcsát felhevítjük, olajat öntünk bele, sütés előtt megsózzuk a húsokat, majd oldalanként 6-7 perc alatt ropogósra sütjük őket.

Fotó: Vrábel Kriszta