Uncategorized

Felejtse el a mustárt és forgassa ebbe a fűszerkeverékbe a húst: Pácolt tarja újkrumplisalátával – Recept

A tarja elmaradhatatlan hozzávalója a kerti sütögetéseknek, és mindenkinek van hozzá egy tuti alapreceptje, és persze a legtöbben úgy is hiszik, az övék a legjobb. De csak azért, mert még nem kóstolták ezt a pácot, ami nyomokban sem tartalmaz mustárt.

Pácolt tarja újkrumplisalátával

Hozzávalók:
fűszerkeverék a páchoz:
• őrölt piros paprika
• őrölt római kömény
• szárított, őrölt fokhagyma
• őrölt csilipaprika
• frissen őrölt bors
• 5 evőkanál olívaolaj

• 1 kg csont nélküli tarja
• 1 kg apró szemű újburgonya
• 1 db citrom
• só, frissen őrölt bors
• 1 evőkanál olívaolaj
• 25 dkg színes koktélparadicsom
• 1 csokor snidling
• 10 dkg madársaláta

1. A fűszerekből az olívaolajjal krémes pasztát keverünk. Az előkészített, megmosott, szárazra törölt hússzeleteket bekenjük a fűszerpasztával, tálba tesszük, lefedjük fóliával, és 3-4 órán át vagy egész éjszaka pácoljuk.
2. A burgonyát héjastól puhára főzzük, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk.
3. Grillkosárba téve faszenes grillen átpirítjuk a burgonyát, majd tálba szedjük. Hozzáfacsarjuk a citrom levét, sóval, frissen őrölt borssal, olívaolajjal ízesítjük. Ha a krumpli kihűlt, hozzáadjuk a negyedelt koktélparadicsomot, az aprított snidlinget és a madársalátát.
4. A tarjaszeleteket oldalanként kb. 5-6 perc alatt faszenes grillen készre sütjük, a salátával tálaljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta