Konyha

A nagyi is így csinálja: a legfinomabb székelykáposzta tarjából – recept

Amennyi hús, annyi káposzta - ilyen egyszerű a titok.

Székelykáposzta tarjából

Hozzávalók:

  • 80 dkg csontos tarja
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj
  • 1-2 babérlevél

Elkészítés:

A húst kicsontozzuk, majd nagyobb kockákra vágjuk. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát, ezt is átfuttatjuk az olajon, majd beletesszük a húskockákat és a csontot.

A húst átpirítjuk a pap­rikás hagymán. Hozzá­adjuk a káposztát, a zú­zott fokhagymát és a babérleveleket. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és takaréklángon 1-1,5 órán át főzzük. Tejföllel kínáljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta