Citromos sült padlizsán polentával
Hozzávalók 4 főre:
A polentához:
• 150 g kukoricadara
• 6 dl tej
• 6 dl víz
• 1 teáskanál só
A padlizsánhoz:
• 3 db padlizsán
• 4 db salottahagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 2 db kápia paprika
• 2-3 evőkanál Vénusz PLUSZ Citromos Fűszerolaj
• 2 evőkanál szójaszósz
• fél citrom leve
• friss petrezselyem
• friss bazsalikom
• só, bors
1. A padlizsánokat megtisztítjuk, és egyforma darabokra vágjuk. A pároláshoz lefedett edényben vizet forralunk, majd közepesre vesszük a lángot, és a padlizsándarabokat fémszűrőben a gőzbe helyezzük. A lefedett edényben 25 perc alatt puhára pároljuk a zöldséget.
2. A kukoricadarát, a tejet és a vizet egy magas falú fazékban kimérjük. Együtt felforraljuk őket, megsózzuk, majd gyakori kevergetés mellett 50 perc alatt készre főzzük a polentát. Vigyázzunk, hogy ne égjen oda.
3. Ha a padlizsán megpuhult a gőzben, óvatosan vágódeszkára tesszük. Várunk pár percet, majd ha már kissé kihűlt, feldaraboljuk, úgy, hogy 3 hengert kapjunk. A hengereket félbevágjuk, majd belül bevagdosva téglalap formára kihajtjuk.
4. A salottahagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
5. A kápia paprikát megmossuk, eltávolítjuk a magházát és az ereket, nagyon apró kockákra vágjuk.
6. Nagy teflonserpenyőben felhevítünk pár kanálnyi Vénusz PLUSZ Citromos Fűszerolajat. Ha elég forró, belehelyezzük a gőzölt padlizsánszeleteket, majd pár percig mindkét oldalukat addig sütjük, amíg kapnak egy kis kérget.
7. Megszórjuk a felaprított hagymákkal, a kápia paprikával, ízlés szerint megsózzuk. Közepes lángon addig sütjük, amíg a zöldségek összeesnek. A keverésnél vigyázzunk, hogy a padlizsánszeletek egyben maradjanak.
8. Kevés szójaszósszal meglocsoljuk, még sütés közben meghintjük friss bazsalikommal, petrezselyemmel. Citromot is facsarhatunk rá. Forrón, az elkészült polentával tálaljuk.