Zöldséges-sajtos-tarjás tekert pite
Hozzávalók 12 szelethez:
• 2 tekercs (2×275 g) kész leveles tészta
• 1 db tojás
• 20 dkg füstölt, főtt tarja
• 15 dkg cheddar sajt
• 1 db nagyobb kápia paprika
• 30 dkg cukkini
• 2-3 dkg vaj
• 2 evőkanál zsemlemorzsa
• só, frissen őrölt bors
• egy kis csokor petrezselyem
1. A sütőt 220 Celsius-fokra előmelegítjük. A cukkinit hajszálvékony karikákra vágjuk. A paprikát és a tarját is egészen vékonyra szeleteljük, a sajtot lereszeljük. Kitekerjük a leveles tésztákat, és hosszában mindkettőt 8 csíkra felvágjuk.
2. Vajjal kikenünk és morzsával megszórunk egy 24-26 cm-es, peremes torta- vagy piteformát. A tésztacsíkokat megkenjük a felvert, megsózott, megborsozott tojással. Egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal, majd felváltva rájuk helyezünk a cukkiniből, a felvágottból és a paprikából.
3. A formába helyezve, folytatólagosan feltekerjük egymásra a csíkokat. Az első 2-3 csíkot még tudjuk a konyhapulton görgetve tekerni. Ezután azonban tegyük át a formába, mert már akkora lesz a tekercs, hogy nem lehet szétesés nélkül mozgatni. Az előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, megszórjuk petrezselyemmel.
Fotó: Vrábel Kriszta