Krémsajtos, zöldborsós tészta
Hozzávalók 4 adaghoz:
50 dkg rövid tészta (fusilli, pillangó, penne)
50 dkg zöldborsó (pucolt mennyiség)
20 dkg natúr, tejszínes krémsajt
1 dl 10%-os főzőtejszín
2 db tojás
15 dkg kockázott bacon
2-3 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
1. Egy nagy serpenyőben megpirítjuk a kockázott bacont. Amikor kész, félretesszük, és hozzákeverjük a reszelt fokhagymagerezdeket.
2. Forrásban lévő, bő, sós vízbe tesszük a tésztát és a megtisztított borsót. Puhára főzzük a tésztát, majd leszűrjük és a pirított baconre szedjük.
3. Egy tálban elkeverjük az egész tojásokat, megsózzuk, megborsozzuk. Simára keverjük a krémsajttal és a főzőtejszínnel, majd a tésztára öntjük, és összemelegítjük. Ha szükséges, tovább sózzuk, borsozzuk.
Fotó: Vrábel Kriszta