Címlapsztori Sztár

50 éves az Egy óra múlva itt vagyok! Tragikus vég és alkoholizmus jutott a sorozat szereplőinek

A népszerű tévésorozat a csetlő-botló kisemberre, Láng Vincére épült. Az akkor fiatal Harsányi Gábor tökéletes választás volt a főhős megformálására. A sors különös fintora, hogy már csak ő él a fontosabb szereplők közül. De mi lett a többiekkel?

Valkó Antal: Bessenyei Ferenc – Nem bírt ellenállni a szép nőknek

Az ószerest játszotta a sorozatban. Bessenyei ekkor már vezető színésznek számított. 53 évesen, három gyermek apjaként három váláson is túl volt már. Világéletében imádta a szép nőket, a sorozat indulása környékén ismerte meg későbbi feleségét, B. Élthes Esztert. „Feri engem birtokba vett, és nem kérdezte meg, hogy mit szólok ehhez. A kapcsolatunk alatt sem volt hűséges, de sokáig elhitette velem, hogy ő megváltoztatható. Egy idő után rájöttem, hogy én nem tudom megváltoztatni” – nyilatkozta Eszter. Ebből a házasságából nem született gyermeke. A színészóriás húsz évvel ezelőtt hunyt el.

Késmárky Félixné: Gobbi Hilda – Titokban tartotta a szerelmi életét

A cipőgyáros édesanyát alakította a sorozatban. A való életben saját családja nem volt. Nőkhöz fűződő vonzalmát a kor társadalmi nézetei miatt nyíltan nem vállalhatta, de a színészvilágon belül köztudott volt kapcsolata Temessy Hédi színésznővel, majd Galgóczi Erzsébet írónővel. Jótékonysági szerepvállalásáról is közismert volt. Végrendeletében a nyaralóját alkotóház céljára ajánlotta fel, illetve idős színészeket támogató pénzügyi alapot hozott létre. 1988 nyarán hunyt el, 75 évesen.

Forray Alíz: Csomós Mari – A férjét váratlanul vesztette el

A sorozat forgatása alatt ismerkedett meg Deme Gábor tévés dramaturggal, akivel a férfi korai haláláig, 1984-ig élt együtt. A házasságukból gyerek nem született, és Csomós Mari később sem ment újból férjhez. A gyász lelkileg nagyon megviselte, zárkózott életet élt. Tavaly novemberben, 80 évesen hunyt el. Rendkívül hiteles színésznőként tartják számon, a Nemzet Színésze cím birtokosa is volt.

Késmárky Ödön: Őze Lajos – Borba fojtotta a bánatát

A nyilas tisztet játszotta a sorozatban. Töprengő, befelé forduló művész volt, akinek csupán 49 év adatott meg. Hosszú időn át nyirokrákkal küzdött, s hogy a szenvedését tompítsa, alkoholista lett. Háromszor nősült, utolsó feleségétől, Thoma Ildikótól két fia született: Gábor operatőr lett, Áron pedig színész. Őze Lajos 1984-ben hunyt el, a halála után posztumusz Kossuth-díjat kapott.

Valkó Veronika: Venczel Vera – Súlyos tüdőbeteg volt

A főszereplő szerelmét és későbbi feleségét, Veronikát alakította. A színésznő ekkor már több naivaszerepet eljátszott, és a Kádár-korszak kedvence volt. A kritikusok szerint, a szépségét kétségkívül a tehetsége fényesítette ki ünnepire. Amikor kiöregedett a bájos lányka karakterből, karrierje megtört, és kisebb szerepeket kapott a Vígszínházban. Élete utolsó éveiben súlyos tüdőbetegségben szenvedett. Otthonában hunyt el 2021-ben.

Harsányi Gábor Láng Vince és Venczel Vera Valkó Veronika szerepében az Egy óra múlva itt vagyok című kalandfilmsorozat egyik jelenetében

Láng Vince: Harsányi Gábor – Mindenkit túlélt

A színész 26 évesen játszotta el ezt a szerepet, és minden epizódban elhangzott tőle a visszatérő mondat: „Egy óra múlva itt vagyok!” Gábor a korszak legnagyobb sztárja volt, a hölgyek első számú kedvence, amit agglegényként ki is használt. Később megnősült, és három gyereke született, akik már felnőttek. A mostanra nagypapa korban lévő, 79 éves sztár megírta a történet folytatását, és fiatal színészekkel szeretné eljátszatni.

gróf Podweisz Elek: Márkus László – Igazi különcént költekezett

Tökéletesen játszotta a grófot a sorozatban, hiszen ő maga is nagypolgári környezetben nőtt fel egy Andrássy úti bérpalotában. Édesapja gazdag bankár volt, cselédeket is tartottak. Megjelenésében különcnek számított, sokat költött magára. Szerette az ékszereket és a parfümöket. 1975 őszén mutatkoztak rajta először a leukémia tünetei. Később megműtötték, a kezelések hatására látszólag felgyógyult, és újra játszott. Az 1985-ös szilveszteri tévéműsor próbafelvétele után az öltözőben szívrohamot kapott, és elhunyt. Sosem nősült meg, állítólag senki iránt nem érzett szexuális vonzalmat.

Schultzer őrnagy: Nagy Attila – A szíve vitte el

A főtisztet alakította a tévésorozatban. A magas, elegáns férfi első felesége Galambos Erzsi volt. Elváltak, közös gyerekük nem született. Második feleségétől, Lelkes Dalmától lett a lánya, Ági. Harmadik felesége, dr. Radeczky Ágota kardiológus volt, aki egy fiúval, Attilával ajándékozta meg. A színész élete utolsó két évében országgyűlési képviselő volt. A szíve vitte el, 59 esztendősen.

MTV Fotó: Csabafi Attila