Konyha

Bajor fehér, chorizo és társaik: mire valók és hogyan kell használni a külföldi kolbászokat?

Természetesen a magyar a legjobb, még ha a csabai és a gyulai kedvelői sosem fognak egyetérteni abban, hogy melyik az igazán jó. De mi a helyzet más népek kolbászaival? Hogyan lehet őket használni?

Kolbászolunk

Ha megéhezünk, kenyérrel, paradicsommal, szendvicsekbe téve falatozhatjuk, de paprikás krumpliban, lecsóban, levesekben, rántottában, káposztás ételekben is remekül használható a kolbász. A csabai kolbász hungarikum, eredetvédettséget kapott az Európai Unióban. Nagyon sok paprikát tesznek bele, ettől lesz élénkvörös a színe és pikáns az íze. Őrölt kömény és fokhagyma is kerül bele, de sokkal kevesebb, borsot pedig a csabai nem tartalmazhat, és a füstölése is kicsit más, mint a többieké.

Fotó: fotolia