Lélek

Randidiéta: extra gyors és hatékony tippek, hogy estére laposabb legyen a has

Mindenki szeretné lenyűgözni a partnerét egy találkán. Ez az egyszerű menü segít abban, hogy minden szempontból a legjobb formánkat tudjuk hozni!

Ragyogóan a találkán

Vajon tetszem majd neki? – egész biztosan mindenki felteszi ezt a kétségbeesett kérdést egy randevú előtt. Hiszen a férfiak és nők egyaránt arra vágynak, hogy a nagy napra laposabb legyen a hasuk, szebb a bőrük, ne legyenek túlzottan izgatottak, na és le akarják nyűgözni a másikat vibráló személyiségükkel és üdeségükkel. Ki gondolná, hogy néhány finom fogás is hozzájárulhat ahhoz, hogy ezek a vágyaink valóra váljanak? Pedig elég követni ezt az egy napos diétát a randi előtt ahhoz, hogy káprázatosak legyünk!

Készülődjünk finomságokkal!

Ne csak azt osszuk be, hogy mikor festjük ki magunkat, mikor készítjük el a frizuránkat, vagy éppen mikor bújunk bele a nagy napra kiválasztott szerelésünkbe, hanem azt is, mikor mit eszünk!

A randi reggelén: 2 szelet teljes kiőrlésű rozskenyér 3 szelet pulykamell sonkával

Miért hatásos?: a pulykahúsnak magas a fehérjetartalma, de nem tartalmaz sok szénhidrátot, ám azért különösen hatásos, mert egy csapásra megszünteti az idegességet. Ugyanis gazdag L-triptofánban, ami egy olyan aminosav, ami segíti a szerotonin termelődését a szervezetben, így nagyon pihentető és nyugtató a hatása.

A randi előtt 7 órával: Zeller humuszos mártogatóssal

Miért hatásos?: Ebédre tökéletes választás a zeller, mivel alacsony a kalóriatartalma, sok benne a rost és kiváló vízhajtó is. Így estére akár centikkel is laposabb lehet a hasunk. A zöldség mellé pedig együnk 4 evőkanál humuszt, mert olyan egyszeresen telítetlen zsírokat tartalmaz, amelyek stabilizálják a vércukorszintet. Emiatt pedig a hangulatingadozástól sem kell tartanunk, és jól tudjuk megítélni a randi partnerünket.

A randi délutánján: 5 szem fahéjas mandula

Miért hatásos?: Annyi a tennivalónk a találka előtt, hogy kezdjük elveszíteni a lelkesedésünket? Rágcsáljunk el néhány fahéjas mandulát. Ezt könnyen elkészíthetjük, csupán egy marék mandulát tegyünk egy zacskóba, szórjuk meg ½ teáskanál fahéjjal majd rázzuk össze. A fahéj szabályozza a vércukorszintet, elűzi a rossz hangulatot és segít abban, hogy újra felpezsdüljön a vérünk. Akár közvetlenül a randi előtt is megehetünk néhány szemet belőle.

A randi előtt 5 órával: Egy pohár kókuszvíz

Miért hatásos?: Ebéd után egyszerre érezzük úgy, hogy kicsit kezdünk elfáradni, de közben egyre jobban úrrá lesz rajtunk az izgalom is? Ilyenkor segíthet rajtunk egy pohár kókuszvíz, ami jobban hidratál, mint bármilyen más ital, így helyreállítja az energiaszintünket, ráadásul olyan természetes cukrokat tartalmaz, ami legyőzi a feszültséget.

A randi előtt 3 órával: Egy marék tökmag

Miért hatásos?: Egy hosszú munkanap után tudunk csak találkozni a kiszemeltünkkel, és el sem tudjuk képzelni, hogyan frissüljünk fel estére? Miközben már javában készülődünk a találkára, érdemes elcsipegetni egy kevés tökmagot. Hiszen ez a finomság a napi ajánlott magnézium bevitel felét fedezi, ami segít felszabadítani az energiatartalékainkat.

A randi előtt 30 perccel: Egy csésze zöld tea

Miért hatásos?: Amikor felvettük a legcsinosabb ruhánkat, a frizuránk is tökéletes, szakítsunk időt arra, hogy leüljünk és elkortyoljunk egy csésze teát. Ugyanis ez egy természetes energiabomba és koffeintartalma miatt garantálja, hogy az elkövetkező 3 órában üdék leszünk. Így biztosan éberen tudjuk figyelni a partnerünk történeteit és mi is lelkesen mesélünk magunkról. Ráadásul egy tanulmány szerint a zöld tea sokkal frissebb leheletet biztosít, mint egy mentolos rágó.

Fotó: pexels