A fák most roskadoznak a friss sárgabaracktól, amiből természetesen lekvár készül, de frissen számos süteménybe is felhasználhatjuk. Ehhez adunk most édes tippeket.
Konyha
Csalamádé, káposztával töltött paprika, kovászos uborka... már az említésüktől is összefut a nyál a szánkban. Eljött az ideje, hogy eltegyük a nyáron megtermelt finomságokat...
Kocogtatod, kong is szépen, aztán otthon mégis vízízű a dinnye? A zajok helyett figyeld inkább ezeket a jeleket, hogy a legédesebb dinnyét vihesd haza a boltból.
Amikor már ízes a szabadföldi zöldpaprika, és sok leve van a paradicsomnak, érdemes nekilátni a nyári kedvencnek, a lecsónak. Nem lehet megunni!
Ami darabos, az a dzsem, ami pépes, az a lekvár. Anagyon leves gyümölcsökből érdemes inkább lekvárt főzni, aztán süteménybe tölteni. Adunk hozzá néhány ötletet.
Manapság kevéssé divatosak a belsőségek, sok háziasszony hozzá sem nyúl a zúzához vagy a májhoz. Kár érte, ugyanis ezek is értékes alapanyagok.
Sokunk kedvence a lángos, de a legtöbben azért nem állnak neki otthon sütni, mert órákra beeszi magát az olajszag a konyhába. Ennek most vége!
Burgonya a fagyasztóban? Elsőre talán furcsán hangzik, de a válasz igen, ha tudod, hogyan csináld helyesen. Ha nem megfelelően tárolod, a krumpli elveszítheti az állagát és...
Már nagyon ki vagyunk éhezve a tavaszi gyümölcsök friss zamatára, nem csoda, hogy a primőröket a süteményeinkbe is belevarázsoljuk.
Az eper a nyár egyik alapélelmiszere, legszívesebben falnánk reggel, délben és este. Egy baj van csak vele, nagyon gyorsan romlik, ha nem eszed meg, 2 nap alatt mehet is a...