Címlapsztori

Ricco és Claudia: „A kapcsolatunk nem vér szerinti, hanem szív szerinti”

Az X-Faktor győztes párosa, Ricco és Claudia nagyon örül a győzelemnek, de bevallották, a szerelemben már közel sem ilyen szerencsések…
címlapsztori ricco és claudia tehetségkutató x-faktor

Egy tíz évvel ezelőtti húsvéti rendezvényen találkoztak először egymással. Akkoriban nem sejtették, hogy ez egy életre szóló kapcsolat első állomása. „Egy pozsonyi zenés rendezvényről beszélünk. Helyi szinten Claudia már valamennyire ismert volt, én pedig megtudtam, hogy ő is fellép, és kíváncsi voltam élőben a hangjára. A műsor után néhány szót váltottunk, meséltünk egymásnak a zenei terveinkről, de mélyebb kapcsolat nem alakult ki köztünk. Én akkor 20 éves voltam, Claudia 28. Mindketten éltük a saját életünket, Claudia Érsekújváron, én Pozsonyban” – meséli Ricco. Nem sokkal később az operaénekesi pályára készülő fiút autóbaleset érte, közel egy évig kórházban feküdt, majd kerekesszékbe kényszerült.

Mi is ez a szájra puszi?

„Amikor megtudtam, hogy mi történt Riccóval, a Facebookon felvettem vele a kapcsolatot – folytatja a történetet Claudia.  – Írtam neki egy üzenetet, hogy szeretnék vele közösen elkészíteni egy dalt. Egyfelől nagyon szép hangú énekesnek tartottam, másfelől a sajnálat is beszélt belőlem, nem akartam, hogy Ricco úgy érezze, az autóbaleset miatt derékba tört a zenei karrierről szőtt álma. Szerencsére boldogan fogadta a megkeresésemet, és felvettünk egy közös számot. A stúdiómunka közben éreztük először azt, hogy a kapcsolatunk több egy egyszeri közös munkánál. Nagyon egymásra hangolódtunk, és én biztattam Riccót, hogy jelentkezzen a szlovák X-Faktorba. A válogatásra elkísértem, ahol addig-addig kapacitáltak, míg én is a versenyzők közé kerültem. Külön próbáltuk meg, de a mentorok végül azt javasolták, hogy együtt, duóban szerepeljünk a versenyen.” „A cseh-szlovák X-Faktorban a második helyig jutottunk, és a heteken át tartó munka annyira összekovácsolt bennünket, hogy úgy kezdtem érezni, Claudia az én földre szállt angyalom – veszi át a szót Ricco. – Lelkileg és emberileg nagyon sokat kaptam tőle, ő lett a legfőbb bizalmasom” – árulja el a férfi, aki megesküszik arra, hogy köztük sosem volt több barátságnál. „Látom én, hogy Claudia szép lány, de a mi kapcsolatunk nem szexuális töltetű. Még a szájra puszi is csak baráti szeretetből fakad” – mondja Ricco. A meghökkentő szokást Claudia azzal magyarázza, hogy neki természetes, hogy a legjobb barátját szájon csókolja. „Az eszemmel tudom, hogy másoknak ez furcsa, és talán magyarázatot várnak tőlük, de nekünk nem tűnik különlegesnek. A szájra puszi a kettőnk közti feltétlen szeretet jele. Bár a kapcsolatunk nem vér szerinti, hanem szív szerinti, de ez legalább olyan erős kötelék, mintha rokonok volnánk.”

„Nem volt szerencsém a férfiakkal”

Claudia arról is mesél, hogy jó ideje nincs párkapcsolata, és eszét sem tudja, mikor volt utoljára szerelmes. „Nem volt szerencsém a férfiakkal. De ami boldogságot nem kaptam meg a magánéletemben, azt megkaptam az énekesi pályámon. Férj nélkül is kerek az életem, és ha Istennek az a célja velem, hogy sose házasodjak meg, azt is elfogadom. Rábízom magam az akaratára” – mondja őszintén a vallásos Claudia. Ricco is szingli, de ő nem bánná, ha találna egy okos, erős és független nőt, az ilyen típusú hölgyek a gyengéi. „A személyes találkozásban hiszek, az internetes társkeresés nem való nekem – árulja el a jóképű férfi. – A helyzetem miatt kicsit nehezebben is megy az ismerkedés, de hiszem, hogy egyszer jön majd egy olyan lány, aki elfogad, és azt is elfogadja, hogy Claudia örökre az életem része. Csak olyan barátnő jöhet nálam szóba, aki ezen nem lepődik meg, és nem akar lebeszélni róla.”

„Nem hibáztatom a sorsot”

Claudia azt mondja, neki legalább akkora szüksége van Riccóra, mint a fiúnak rá. „Nekem is vannak rossz napjaim, amikor depressziósabban látom az életem, de ez az érzés néhány perc alatt elmúlik, mert eszembe jut Ricco mosolygós arca és pozitív életszemlélete. Amikor rosszabb passzba kerülök, azt mondom magamnak: »Hé, mi az ami neked annyira fáj, hiszen a barátod sokkal több szenvedésen ment keresztül, és mégis örül minden apróságnak.« Ricco története nagy erőt ad nekem, és inspirál, hogy szebbnek lássam az életet, ő az igazi húzóerőm.” A férfi nagyon őszintén beszél arról, mit tenne, ha tudná, hogy az autóbaleset után egy X-Faktor-győzelem vár rá. „Nem hibáztatom a sorsot a balesetemért. Az enyémnél sokkal rosszabb életek vannak. Isten kárpótolt a fájdalmakért, hiszen olyan izgalmas zenei karrierem van, és a java még csak most jön! Ha 8 éve nem kerülök kerekesszékbe, talán nem kezdődött volna el a barátságom Claudiával, csak a baleset után ismertük meg jobban egymást. Ha még egyszer át kellene élnem a tragédiát, igent mondanék rá, csak hogy Claudia barátságát és szeretetét magaménak tudhassam.” Claudia pedig elárulta: készséggel lemond az X-Faktor nyeremény rá eső részéről, hogy fedezhessék barátja gyógykezeléseit, amelyeknek köszönhetően Ricco egy nap talán újra a saját lábán járhat.

Minden esélye megvan, hogy újra járjon

Ricco a rehabilitációjára költi az X-Faktor győzelemért kapott pénzt. „A gyógytornász nagyon költséges, de most lesz keretem arra, hogy akár minden nap kezelést kapjak. Az orvosok szerint, jó esélyem van arra, hogy további műtétek nélkül is egyszer újra járjak. Ez ugyan egy hosszú folyamat, de elszánt vagyok. A kitartás az egyik alaptulajdonságom” — árulja el Ricco.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete