Címlapsztori

Polyák Lilla: „A fiaim áldásukat adták az esküvőmre”

Anyák napja alkalmából Polyák Lilla őszintén mesélt nekünk arról, hogy életének legnehezebb időszakában került két fiához igazán közel – jó kapcsolatuk azóta is töretlen!
budapesti operettszínház esküvő gömöri andrás máté istván a király polyák lilla szépség és a szörnyeteg szurovecz kitti

Az egyedülálló édesanya odaáll a két fia elé, és azt mondja: „Gyerekek, most hármasban élünk, de ugye azt tudjátok, hogy nem akarok így megöregedni? Kell majd mellém egy felnőtt férfi. Egyezzünk meg abban, hogy akivel háromszor randizom, azt be fogom nektek mutatni, jó?” Ez a filmjelenet meg is elevenedik a lelki szemeim előtt, miközben Polyák Lilla arról az időszakról mesél, amikor fiaival, Zsomborral és Bulcsúval a válása utáni időszakban igazán összekovácsolódtak. Azóta nagyon sok minden történt: Lilla új társra talált párja, Gömöri András Máté személyében, aki tavaly el is jegyezte. Ő és a fiai már a tavalyi anyák napját is igen emlékezetessé tették a színésznő számára, így nem csoda, hogy örömmel és kíváncsian néz az idei elé. „Anyák napján én ágyba kapom a kávét és a reggelit – meséli Lilla. – Ami pedig csodálatos, hogy nem csak ezen a napon! A fiaim olykor spontán, különösebb alkalom nélkül is szerveznek ilyen akciót. Verset mondanak nekem, virágot hoznak, és nagyon figyelmesek velem. A párom, Máté, sokáig félt ettől az ünneptől, mert kisfiúként elveszítette az édesanyját. Azt mondja, számára azóta szép az anyák napja, mióta velünk van, és ilyenkor én, a szerelme lehetek az, akit megköszönt.” Polyák Lilla azt meséli, nagyon hálás a fiainak, amiért annak idején, a válása után könnyűvé tették számára az újrakezdést. Mint mondja, jót tett a kapcsolatuknak, hogy egy ideig hármasban éltek, összekapaszkodtak, odafigyeltek egymásra, és új szokásokkal, élményekkel tették gazdagabbá az addigi közös életüket. „Ha egy nő életében épp nincs férfi, nyilvánvaló, hogy több figyelem jut a gyerekeire. Én akkor minden erőmmel azon dolgoztam, hogy a fiaim lelke ép maradjon, és jól érezzék magukat az új életünkben. Zsombor és Bulcsú tehát igazi katalizátorok.  A legnehezebb időszakban ők jelentették számomra a kapaszkodót. Állandó feladatot jelentettek, így nem törhettem össze. Az igazság az, hogy általuk magamat is megmentettem” – összegzi Lilla.

 „A civakodás és a bunyó mindennapos”

„Mióta anya lettem, számomra a család egysége volt a legfontosabb, ezt szerettem volna a fiaimnak is továbbadni, hogy a család az mindenekfelett álló, felbonthatatlan véd- és dac-szövetség – meséli Lilla. – Aztán elvál-tunk Zsolttal, és féltem, hogy nem leszek már képes hinni a szerelemben. Csakhogy nem sokkal később megérkezett az életünkbe Máté, és ez mindent felülírt. A fiaim látták, hogy újra boldog vagyok, és áldásukat adták az esküvőmre. Alkalmazkodtak a sok változáshoz: beleértve a költözést és az iskolaváltást is, és újra harmonikus, szerető, építő és támogató családban élünk. Egyszóval én ismét hiszek, és szeretném, ha a fiaim is hinnének a sírig tartó szerelemben.” Lilla nevetve meséli, hogy két ember nem is különbözhetne jobban, mint az ő gyerekei. „Zsombor csöndes, befelé forduló, lassú típus, míg Bulcsú örökösen a középpontban ugrabugráló energiabomba. Ő lefut nyolc kört, míg a bátyja felhúzza a cipőjét. Ennek ellenére jó testvérek, nagyon szeretik egymást, noha a civakodások és bunyók mindennaposak nálunk. Ez a kamaszkorból adódik, no és abból, hogy fiúk. Ám ami talán a legjobban jellemzi a kapcsolatukat, hogy az új otthonunkban már lehetne külön szobájuk, ők mégis közös kuckót akartak. Én pedig addig nem szedem szét őket, ameddig nem kérik” – mesél fiairól a színésznő.

 A kicsi színész, a nagy teniszező

Lilla kisebbik fiát, Bulcsút a szereplési vágya és nem utolsósorban a tehetsége egészen a budapesti és európai nagyszínpadokig röpítette, ugyanis egy ideje már ő játssza édesanyja, azaz Tea mama mellett Csorbit, A Szépség és a Szörnyetegben. „A darab réges-régen megy már a Budapesti Operettszínházban, és szerte Európában is turnézunk vele – mondja Lilla. – A gyerekek pedig nőnek, tehát Csorbit időről időre cserélni kell. Egy ilyen alkalommal vett részt Bulcsú, abszolút a saját akaratából a válogatáson, és megkapta a szerepet. Pár nap alatt megtanulta, ráadásul németül is, az egész előadást, így hamar színpadra léphetett a társulattal. Nagyon élvezem, hogy vele játszhatok. Büszke vagyok rá, ahogy a nagyfiamra, Zsomborra is, aki versenyszerűen teniszezik, ebben találta meg önmagát. Hetente ötször kőkeményen edz, és rendszeresen versenyekre jár. Nagy boldogság számomra, hogy mindketten egyre inkább megtalálják a helyüket az életben.”

 Dolgos nyara lesz

A színházi évad vége közeleg, Polyák Lilla nyarán azonban nem a pihenésé lesz a főszerep. „Összesen tíz napot pihenünk a fiúkkal a három hónap alatt – meséli Lilla. – A Szépség és a Szörnyeteggel Németországban turnézunk, számos szabadtéri koncertem lesz, többek között a Budapest Jazz Orchestrával, Baján augusztusban mutatjuk be az István, a királyt, amelyben Saroltot alakítom, és vendégként fellépek Kocsis Tibó kecskeméti nagykoncertjén is. A családom persze szinte mindenhová elkísér. A fiaimat tekintve pedig a volt férjem, Zsolt, és a kedvesem, Máté segítségére is számíthatok.”

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete