Címlapsztori Sztárok

20 éve szerelmes Balázs Pali: „A koncerteken a taps Mónikának is szól”

Minden sikeres férfi mögött egy okos nő áll. Erről Balázs Pali hosszasan tudna mesélni, hiszen Mónikával több mint húsz éve alkot egy párt. Kapcsolatuk azidőtájt kezdődött, amikor az énekes karrierje elindult.

Ritka az olyan kiegyensúlyozott és boldog párkapcsolat a hazai sztárvilágban, mint az övék. „Egy baráti társaságban találkoztunk először. Mónika nem a rajongóm volt, hiszen 1997-ben még csak viszonylag szűk körben voltam ismert, elsősorban a szülőföldemen, Békés megyében, de azon dolgoztam, hogy országosan népszerű előadó legyek. Szerencsésnek érzem magam, mert egy olyan nő a párom, aki nem akart lebeszélni az akkoriban merésznek tűnő ál­maimról”– meséli Balázs Pali, aki a karrier­jét a szerelme segítségével építette fel.

Az otthonuk a béke szigete

„Mónika a háttérben van, de úgy érzem, a koncerteken a taps neki is szól, hiszen a támogatása nélkül nem tartanék ott, ahová elértem. Nagyon fontos számomra a harmonikus családi élet, az otthon melegsége, amit elsősorban a párom teremtett meg. A koncertek után mindig örömmel megyek haza, van bennem egy olyan kellemes érzés, hogy megérkeztem. Az otthonunk a béke szigete.”

Az énekes nagyon szerencsés, mert az időbeosztásáról saját maga rendelkezik. „Szeretek dolgozni, új dalokat írni és célokat kitűzni magam elé, de már egy ideje fontossági sorrendet állítottam fel. Például a reggeli közös kávézás szertartás nálunk, ebből egyikünk sem szívesen enged. Olyankor megbeszéljük, hogy ki mivel tölti a napját, esetleg spontán programot szervezünk. Mónika velem dolgozik, az adminisztrációban, a könyvelésben segít, és nem a világ vége, ha egy hétköznap ő is szabaddá teszi magát, és kettesben elmegyünk valahová. Szeretjük a természetet, gyakran biciklizünk, kirándulunk a Pilisben, vagy a Dunán hajózunk. A folyó közelsége engem lelkileg feltölt, nem véletlen, hogy több videóklipem is a Duna-parton készült.”

A fiuk tavaly elköltözött

A párnak van egy fia, Dávid. A 20 éves fiatalember már nem lakik a szüleivel. „A fiunk a saját elhatározásából költözött el. 19 éves korában azt mondta, hogy a saját lábára szeretne állni, és önerőből kívánja megvalósítani az álmait. Ebben rám hasonlít, hiszen én is fiatalon jöttem fel Békéscsabáról Budapestre. Dávidnak is vannak céljai, és ez nagyon tetszik. Nem szereti, ha beszélek róla, de annyit elárulhatok, hogy ő is részt vállal a produk­ciómban. Az élő koncerteken a technikai háttér felelőse, a stábomat irányítja. Ezt a fontos munkát úgy adtam neki, hogy azt mondtam, csak akkor gyere dolgozni, ha te cipeled a legnehezebb hangfalat, ha te szállsz ki először a turnébuszból, amikor megérkezünk a koncert helyszínére, és te vagy az utolsó, aki hazaér a koncert után. Dávidnak példát kell mutatnia a töb­biek előtt, és nem csalódtam benne. Nem apuci elkényeztetett fia, hanem a munkáját felelősséggel végzi.”

Sosem volt irigy vagy féltékeny

Pali úgy véli, alázattal, hittel és szorgalommal minden elérhető. Vendéglátós zenészként indult a 90-es évek közepén, de időközben a romantikus slágerek, a lírai dalok első számú előadója lett. Mind a húsz CD-je aranylemez, és kettő Fonogram-díjat is kapott. A Zenés randevú Balázs Palival című műsora a Muzsika TV-n pedig a műfajában a legnézettebb.

„Van egy mottóm: azt kapod vissza az emberektől, amit adsz nekik. Sosem volt bennem irigység, féltékenység vagy harag. Konfliktuskerülő vagyok, és ez Mónikára is igaz. Nem szoktunk veszekedni, nálunk nincsen ajtócsapkodás, tányértörés. Persze néha előfordul, hogy más véleményen vagyunk, de azt is mindig kulturált módon megbeszéljük. A feszültség rám bénítóan hat, így kerülöm az olyan helyzeteket, amik belevinnének. Szeretünk nyugodtan, csendesen élni, nem hiányzik az állandó médiajelenlét, a magánéletünkkel nem keressük a feltűnést. A baráti társaságunk is civil házaspárokból, normális életet élő emberekből áll. Nem iszom alkoholt, nem dohányzom, inkább arra figyelek, hogy 55 évesen is jó kondícióban legyek. Sokat sportolok, focizom, mértékkel eszem. A munkám a szenvedélyem. A házunk alagsorában van a stúdióm, ott írom a dalai­mat és szinte mindennap gyakorolok, gitározom.”

Az énekes mostanra az idős szüleit is a közelében tudhatja. A Covid alatt felköltöztette őket Békéscsabáról. „Édesapám 86 éves, édesanyám 77. A távolság miatt nem tudtam minden héten leutazni hozzájuk, és segíteni nekik, ezért azt a megoldást találtuk ki, hogy ők jönnek fel. Úgy érzem, jó döntést hoztunk, mellettünk biztonságban vannak.”

Pali elégedett a sorsával, pontosabban így fogalmaz: „Az élet eddig kegyes volt hozzám. A családi és a szakmai életem rendben van, nem kívánhatok ennél többet és jobbat. Ezt a méltóságteljes, békés harmóniát szeretném Mónikával sokáig megőrizni.”

Fotó: Rózsa Erika

Smink, haj: Szabó Lilla, Styling: Tóth Rita Linda, Asszisztens: Kovács Orsolya, Ruha: COS, H&M, Reserved, Van Graaf, Zara

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete