Címlapsztori Sztárok

A kritikák miatt nem beszél a magánéletéről Erdélyi Mónika: „Nem célom egyedül maradni”

A népszerű televíziós megtanulta, hogyan kell elvált szülőként boldogulnia. Nem esik kétségbe a feladatoktól, szívesen elvégzi a ház körüli férfimunkákat is. Talpraesett nő, aki csak addig nyújtózkodik, ameddig a takarója ér.

A mosolyáról híres Erdélyi Mónika alig változott az évek alatt. Csinos, nőies és olyan lelkes, akár egy pályakezdő fiatal.

„Szeretek új célokat kitűzni magam elé. Az elmúlt években rengeteg dolgot kipróbáltam, több üzleti vállalkozásom volt. Fodrászat, delikátesz, fitneszterem, esküvői ruhaszalon. Nem mindegyik jött be, de nem bánom, hogy így alakult, mert legalább most már tudom, hogy mi az, ami való nekem, és mi az, ami nem. Fontos, hogy megéljük az álmainkat, és én megéltem. Nem akarok nyugdíjasként majd azon keseregni, mennyi minden maradt ki az életemből. Biztonságérzetet ad, ha több lábon állok” – mondja Mónika, aki tartja magát ahhoz, amit az édesanyjától tanult.

Fúr-farag a ház körül

„Gyermekét egyedül nevelő szülőként felelősséggel tartozom a lányom sorsáért is, így a havi bevételem egy bizonyos százalékát mindig félreteszem. Ha rosszabbra fordulnának a dolgok, van tartalékom, amit elővehetek. A megtakarításaimat pedig befektetem, nem a párnám alatt őrzöm. Édesanyám aktív éveiben bankárként dolgozott, ő nagyon precízen tudta beosztani a pénzünket, amiből sosem volt sok, mivel ő is egyedül nevelt fel engem.”

Mónikának az édesanyja a példaképe

Mónika az évek során megtanult egymaga boldogulni. „Számomra anyukám a követendő példa, aki önállóan irányította az életét, sosem várta mások segítségét. Nekünk is vannak kedves barátaink, szomszédaink, akik szívesen segítenek, de amikor úgy hozza az élet, hogy egyedül maradok egy probléma megoldásával, akkor sem esem kétségbe. Nemcsak a tipikus női dolgokat csinálom meg a házban és a ház körül, hanem azokat is, amiket a férfiak szoktak. Fúrok, faragok, a javítási munkákat is szívesen elvégzem.”

A családjuk nagyon összetartó. Kiskunhalason élő édesanyjával, Rózsával és a két lányával rendszeresek a programok.

„Anyukám nyugdíjasként is aktív életet él, rengeteg programja van. Régebben sokszor utaztunk együtt, leginkább belföldi helyszínekre. Naponta beszélünk telefonon, havonta egyszer biztos találkozunk” – árulja el Mónika.

A tévés kisebbik lánya, Molli az, aki szívesebben szerepel a nyilvánosság előtt. „A YouTube-csatornámat is együtt csináljuk. Újabban utazós kisfilmeket készítünk. Szeretünk világot látni, a spórolt pénzünket erre költjük. Legutóbb Londonban és az Egyesült Államokban jártunk.”

Molli szívesen szerepel a nyilvánosság előtt is

Titokban maradt a párkapcsolata

Mónikát nem hozzák lázba a drága táskák, cipők. „Nem fontos, hogy exkluzív márkanév lógjon a ruháimon. Egy olcsóbb, de kényelmes nadrágban és blúzban is tökéletesen érzem magam” – árulja el. A főváros melletti otthonához azonban nagyon ragaszkodik. Szeret kertes házban élni.

A magánéletét féltve őrzi, az elmúlt években is volt olyan párkapcsolata, amit nem osztott meg a nyilvánossággal, mert a korábbi viszonyai miatt sok kritikát kapott, így védeni szeretné életének ezt a területét. „Most sokat vagyok Mollival, de tudom, hogy hamarosan eljön az a korszak, amikor ő a barátnőivel szeretne több időt tölteni. Nem célom egyedül maradni.”

Színésznő akart lenni

A 15 éves lányát a pszichológia érdekli. „Molli érettebb a koránál, a problémamegoldó képessége fejlett, és nagyon jó az intuitív dolgokban. De még csak gimnazista, változhat az elképzelése. Annak idején, én színésznő akartam lenni, végül jó nagy vargabetűvel kerültem a televízióhoz, hiszen eredetileg külkereskedő vagyok, banki hitelelemzőként dolgoztam a 90-es évek közepén. Amikor Kiskunhalason éltem, én sem gondolhattam arra, hogy egy napon sikeres műsorom lesz a tévében.”

A Mónika-show kilenc évig ment az RTL Klubon, és milliók nézték. „Mostanában az internetes közösségi oldalai­mon lehet megtalálni. A követőim kedves kommentjei­től mindig meghatódom. Legutóbb egy olyan üzenetet kaptunk, amiben azt írta egy hölgy, amikor szomorú, csak megnézi a videóinkat, és jobban lesz tőle, mert élmény minket nézni. Ilyen hálás üzenetekért érdemes csinálni ezeket a szórakoztató tartalmakat. Ha én mosolyt tudok csalni mások arcára, ők is mosolyt csalnak az enyémre. Az emberek szeretete sokat jelent nekem.”

Hogyan lett híres?

Pénzügyi területen dolgozott, amikor mosogatás közben hallott a rádióban egy tévébemondó-képzésről, és jelentkezett rá. Elvégezte Lőrincz Gabriella televíziós tanfolyamát, majd 1999-ben a TV2 hírszerkesztője lett. Rövid ideig a Tények című műsort is vezette, Szarvas Lászlóval párban. Ezután került az RTL Klubhoz. „A jelenlegi életemben legalább olyan boldog vagyok, mint a 2000-es években, amikor naponta szere­peltem a tévében” – mondja Mónika.

Fotó: Borzi Vivien, Gálos Mihály Samu, Privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete