Címlapsztori Sztárok

Gubik Petra: „Vágyom arra, hogy házasságban éljek”

Belopta magát a tévénézők szívébe. Hétről hétre óriásit alakított a Sztárban Sztár színpadán, közben pedig a magánéletét egyengette.

Olyan sok dolga van, hogy nincs ideje a személyes találkozásra. Miközben telefonon beszélgetünk, hallom, hogy a háttérben csobog a víz, mint kiderült, a fürdőszobát takarítja, a kádat súrolja.

„Megtanultam zsonglőrködni az időmmel, és egyszerre több feladatra koncentrálni. Néhány perccel ezelőtt értem haza a tévéműsor próbájáról, este pedig színházi előadásom lesz, de az otthonomat is szeretném rendben tartani. Most van egy kis időm a takarításra” – szabadkozik Petra, én pedig nem csinálok gondot abból, hogy csak a hangját hallom, mert a külsejét elképzelem.

Szabolcsban lakik a családja

Az elmúlt vasárnap esték róla szóltak, a TV2-n látható Sztárban Sztár egyik kedvence lett.

Rúzsa Magdiként a vasárnap esti tévéműsorban

„Boldoggá tesz, hogy szeret a közönség, és szavaznak rám. Pedig az adás előtt annyira izgulós, stresszes vagyok, mindig szeretném a legjobb produkciót bemutatni” – árulja el. Petra szülei és testvérei otthonról drukkolnak, csupán egy régi jó barátja szokta elkísérni a szórakoztató műsor tévé­felvételére. „A családom messze lakik, több órányi autóútra Budapesttől, nem várom el tőlük, hogy vasárnap felutazzanak miattam, mert hétfőn reggel dolgozni mennek. Természetesen otthon nézik a tévét, és a Viberen keresztül, forró dróton tartjuk a kapcsolatot.”

A színésznő Kisvárdán született, de Ajakon nőtt fel. A szabolcsi gyökereire nagyon büszke.

„A házunk a mai napig Ajakon van, a szüleim és a nagyszüleim ott élnek. Csodálatos gyerekkorom volt. A suli után a szomszéd gyerekekkel a kertben vagy a házunk előtti utcában játszottunk. Biztonságos hely volt, a szüleinknek nem kellett aggódniuk, hogy bajunk esik. A családunk kis földjén almát szedtünk, napraforgót termesztettünk, kukoricát törtünk, télen disznót vágtunk. Mi, gyerekek is töltöttük a hurkát, a kolbászt, disznófület ropogtattunk, amíg a felnőttek a hagymás vért készítették” – meséli a múltat

Sokat köszönhet a szüleinek

Petra édesapja mérnök, édesanyja óvónő. A Gubik szülők mindhárom gyereke diplomás lett. A színésznő bátyja orvos, öccse mérnök.

Édesanyjával néptáncosok voltak

„A szüleink fontosnak tartották, hogy tanuljunk, és minden áldozatot meghoztak azért, hogy a képességeinknek megfelelően fejlődjünk. Iskola után bepakoltak minket az autóba, és hoztak-vittek a különórákra. Ajakon akkoriban kevés lehetőség volt, a falutól öt kilométerre, Kisvárdára kellett bejárni. Nagyon aktív, mozgékony gyerek voltam. Zongoráztam, néptáncot és balettet tanultam, tagja voltam a helyi mazsorettcsoportnak”– sorolja Petra, hogy mi mindenben vett részt gyerekként. A pörgős életet megszokta, felnőttként sem tétlen.

Színdarabokban játszik, szinkronizál, dalszövegeket ír, tavaly ősszel szólólemeze jelent meg Ez van, ez! címmel. A közelmúltban a magánélete is révbe ért. „A párom táncművész, ő tökéletesen ért és érez engem, tudja, hogy a szakmám szerelmese vagyok. Érzelmileg támogat a munkámban, felemel. Ő is pörgős típus, és mivel gyakran hétvégén is dolgozunk, a mennyiségi idő helyett a közös minőségi időre törekszünk.”

Készen áll az esküvőre

Petra nyolc évvel ezelőtt, egy munkakapcsolat által ismerte meg a párját, de a szerelem csak másfél évvel ezelőtt alakult ki köztük. A 33 éves színésznő készen áll a házasságra, a babavállalásra, szerelmével beszélgetnek is erről a témáról. „A házasság komoly döntés, magasabb szintre emel egy kapcsolatot. Vannak állomások az életben, ahová szerencsés esetben meg kell érkezzünk. De úgy vélem, az első lépést a házasság felé nem nekem kell megtennem. Hiszem, hogy a férfi dolga megkérni a nő kezét. A nőnek pedig jelezni, hogy zöld a lámpa.”

Fotó: Schumy Csaba, privát, TV2

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete