Címlapsztori Sztárok

Wolf Kati a Vukról: „Szerencsére nem engedték a szüleim, hogy gyereksztár legyek”

A gyerekei és a népes családja tartja fiatalon az énekesnőt, aki szabadidejében boldogan vállal önkéntes munkát. Érzelmileg feltölti, amikor a rászorulóknak segítséget nyújt.

Az énekesnő örül, hogy a családjával részt vett a TV2 Ütős Ötös népszerű vetélkedőjében. „Apukámat, a bátyámat, Gábort, a feleségét, Krisztát és a keresztfiamat, Martint nem volt nehéz rábeszélni a közös játékra. Mi egy jókedvű, sokat viccelődő, nevetős família vagyunk. A gyerekkorunk nagy szeretetben, összetartásban telt, felnőttként is ragaszkodunk egymáshoz, rendszeresen összejövünk közös családi ebédre” – meséli Kati.

Sztárok között nőtt fel

A Wolf szülőknek három gyerekük született. Kati a legkisebb.

„Szentendre Bükkös-patak részén volt a házunk, suli után mindig a természetben fogócskáztunk, bújócskáztunk, a téli estéken pedig kártyáztunk. Gondtalan, vidám gyerekkorunk volt.” A Wolf házaspár nagy népszerűségnek örvendett Szentendrén. Kati édesanyja énektanárnő és kórusvezető volt, édesapja pedig a híres zenei szaktekintély, Wolf Péter.

Édesapja, Wolf Péter örökzöld slágerek szerzője

„A zeneszerző édesapám révén mindig nagy jövés-menés volt nálunk, hatalmas társasági életet éltünk. Édesapánk többek között Kovács Katinak, Cserháti Zsuzsának, Korda Györgynek, Katona Klárinak írt dalokat. Egyszer Kern András is eljött, és a pulikutyánk elszakította a nadrágját. Apu kárpótlásul vett egy új farmert Kernnek” – meséli nevetve. Katiról először hétéves korában írtak az újságok, miután a Vuk című rajzfilm betétdala megjelent kislemezen, és óriási sláger lett.

„Amióta az eszemet tudom, énekesnőnek készültem. Mindig kértem apukámat, hogy vigyen magával a hangstúdióba és a rádiófelvételekre. Apunak köszönhetően tanultam meg a zenész szakma alapjait, a szolfézst, a zeneelméletet, hogy miként kell dolgozni egy stúdióban.”

Bár Kati népszerű gyereksztár volt, a szülei átlagos kislányként kezelték, nem kivételeztek vele.

„Ugyanúgy nőttem fel, mint a velem egykorúak. A Vuk rajzfilm zenéjének eléneklése után is éltem tovább a normális gyerekéletet, sulival, játékkal, barátokkal. Szerencsére nem engedték a szüleim, hogy gyereksztár legyek. A saját lányaimat, a 17 éves Jankát és a 13 éves Lucát sem erőltetem a színpadra, a hétköznapi gyerekek életét élik, távol a rivaldafénytől.”

Az önkéntes munka lelkileg tölti fel

Örömét leli az önkéntességben

A televízióban díva, a hétköznapokban kétgyermekes édesanya és érzékeny ember, aki szívügyének tartja a segítségnyújtást.

„Miután az X-Faktorban szerepeltem, úgy éreztem, abból a sok jóból és szeretetből, amit a közönségtől kaptam, vissza kell adnom másoknak. Tizenkét évvel ezelőtt önkéntes lettem az Ökumenikus Segélyszervezetnél. Sokrétű a munkám: ha kell, gyűjtéseket szervezek hátrányos helyzetű embereknek, tartós élelmiszereket, tűzifát viszek vidéken élő rászorulóknak, vagy hajléktalanok melegedőjében segédkezem. Érzelmileg feltölt, hogy adhatok másoknak.”

Szeptembertől tanárnő lesz

A 48 éves énekesnő elfogad­ja az idő múlását, nem akar fiatalabbnak látszani a koránál. „Van egy hús-vér nőkből álló baráti köröm, nem filterezett világban élő Instagram-babák vagyunk. Rendszeresen találkozunk, egy kávé mellett jókat beszélgetünk, nevetgélünk. A 75 éves, természetes szépségű anyukám az előttem lévő példa, hogy nyugdíjasan is lehet ízlésesnek, szépnek és nőiesnek lenni.”

A Dal című tévéműsor zsűrijében lévő és zenetanári diplomával rendelkező Wolf Katira izgalmas feladat vár szeptembertől. „A Debreceni Egyetemen elindul egy Könnyűzenei Intézet, és ott fogok tanítani – meséli. – Nagy szükség volt arra, hogy a leendő énekeseket professzionális módon készítsük fel a művészi pályára. A jelentkezés lezárult, alig várom, hogy szeptemberben elinduljon a tanév, és találkozzak a diákokkal.”

Újabb sláger a láthatáron

A Szerelem, miért múlsz? című dala 2019-ben az évtized legtöbbet játszott hazai felvétele lett, de Kati nem szeret a babérjain ülni. Új dala, az Aki vinne magával már megnézhető a YouTube-on. „A szöveget én írtam, amire büszke vagyok. Nehéz a kiváló szövegírók nyomdokaiba lépni, de megpróbálkoztam. Úgy hiszem, sikerült egy nagyon klassz dalt csinálnunk Madarász Gábor Madival.”

Fotó: Nagy Zoltán, Olajos Piroska, Privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete