Címlapsztori Sztárok

Csisztu Zsuzsa: „A családommal megütöttem a főnyereményt”

Mindig ezer fokon ég, és szinte zsonglőrködik az egyes feladatai között. Azt meséli, a hajtóereje a fantasztikus férje és a két fia.

Sportdiplomata, sportújságíró, sportszakjogász, a Magyar Sportújságírók Szövetségének és a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség alelnöke, társ és édesanya – már felsorolni is sok, mi mindennel foglalkozik Csisztu Zsuzsa. Vajon mi a vitalitásának a titka?

A férje figyel az egészségére

„Nem tagadom, néha számomra is kicsit nagyobb a terhelés, mint ami jólesik, de aztán ránézek otthon az asztal mellett a férjemre és a két kis „nokedlimre”, vagyis a gyerekeimre, akik az általam sütött kacsamellet eszik, és már a látvány feltölt – meséli Zsuzsa. – Úgy érzem, az én legfőbb hajtóerőm a családom. Persze biztosan számít a sportolói múltamból hozott fegyelmezettségem, amit egyébként megkaptam anyukám személyiségéből is. Adottságom, hogy ügyesen szervezem az életet, és áldott szerencse, hogy a férjem személyében van egy társam, aki – még mielőtt kiégnék – rátapos a fékre, és néhány napra kivesz a hétköznapi taposómalomból. Engem szó szerint ki kell rántani a munkából, máskülönben egy percre sem állnék le. Tavaly, a téli olimpia környékén volt egy nehéz időszakom, és a férjem, Norbi ösztönösen ráérzett, cselekednie kell. A bevonásom nélkül megszervezett egy csodás családi utazást, mindent elintézett, hogy el tudjak szabadulni, és csak az indulás napja előtt szólt: ideje csomagolni!”

Zsuzsa elárulta, az orvos férje nagyon vigyáz az egészségükre is. „Norbi táplálkozástudományi szakértőként alaposan beleásta magát az immunerősítés és a természetes hatóanyagok témakörébe, és odafigyel arra, hogy mindannyian megkapjuk azt a napi adagot, ami segít, hogy életerősen helytálljunk a hétköznapokban.”

Lottózni nem szokott

A napokban szerepelt a TV2 Szerencsekerék műsorában, és a játék kedvéért felelevenítettük a régit. Mint mondja, annak idején, Gajdos Tamás és Klausmann Viktor műsorvezetése alatt is volt már meghívott vendég.

„Ez harminc éve történt, és az egészből csak az maradt meg, hogy a kerék, amit forgatni kellett, nagyon nehéz volt. Ez a mostani műsor pedig Kasza Tibivel még inkább a show-elemekre, a szórakoztatásra törekszik, és a tengernyi impulzus között igen nehéz arra figyelni, mi is a feladat. Kezdjük ott, hogy el kell látni a feladvány-tábláig, ehhez pedig éles szem kell. Otthonról, a karosszékből tényleg minden sokkal egyszerűbb, mint a tévéstúdióban” – teszi hozzá nevetve Zsuzsi, aki magánemberként még csak lottózni sem szokott.

„A férjemmel megütöttem a főnyereményt, így semmiféle szerencsejátékot nem játszom. Egyébként úgy vagyok a szerencsével, hogy az csak egy faktor az életben, ha nem teszünk rengeteget a céljaink eléréséért, ha nem dolgozunk elszántan, a lehetőség önmagában kevés, sőt sokszor meg sem talál. Az én életem legalábbis így működik. Évtizedek óta a pályán lenni, megújulni a sport műfajában, ami legyünk őszinték, a férfiak világa, nem könnyű. Mégis pontosan ezért érzem nagyon fontosnak a saját szerepvállalásomat, például a sportújságírók magyar és a nemzetközi szövetségének alelnöki tisztségét. Fontos lenne, hogy a nők ezen a területen is nagyobb teret kapjanak. Jó érzés számomra, hogy szakmailag megengedhetem magamnak, ma már csak azzal foglalkozom, amivel igazán szeretnék.”

Esténként lelkizik a kamasz fiaival

Zsuzsi a férjével két határozott egyéniségű gyereket nevel. Nagyfia, Krisztián 16, Adrián pedig 10 éves. „A férjemmel szülőkként is jó párost alkotunk. Általában én vagyok az engedékenyebb, de azért a srácok el tudják érni, hogy elpattanjon nálam a húr, és olyankor kő kövön nem marad – nevet. – A kamaszkor persze nálunk sem egyszerű, különösen, hogy az értékvesztett, fals közösségimédia-világ ellenére szülőkként valahogyan meg kell mutatnunk a valóságot a gyerekeknek, ráébreszteni őket, hogy pénzért akármennyi követőt lehet venni a világ minden tájáról, de a hitelességet a tudásra, a tapasztalatra, az elvégzett munka minőségére adják meg, és a lájkokból nem lehet a boltban kenyeret venni. Én abban hiszek, az segít a legtöbbet, ha példát mutatunk. A gyerekeink pontosan látják, nem keveset dolgozunk azért, hogy évről évre összejöjjön a családi nyaralás. Ennek megfelelően értékelik is. Én pedig attól vagyok nagyon boldog, hogy a fiaim a mai napig behívnak a szobájukba lefekvés előtt bizalmasan beszélgetni, igényük van rám, benne vagyok a gondolatvilágukban. Ez édesanyaként a legnagyobb elismerés.”

hírességeket lát vendégül

Nagyon büszke a YouTube-csatornájára. „Az egyik szívem csücske a Csisztu Channel, amit magam finanszírozok, általa munkát adok embereknek, és a vendéglistámon sok olyan szereplő felbukkan, akiről tudom, hogy máshova nem megy el nyilatkozni. Külön megtisztelő, hogy a FEM3 és a Spíler csatornákon is sugározzák ezeket a tartalmakat. A következő hetekben, hónapokban is sok izgalmas beszélgetés várható nálam” – árulja el a műsorvezető.

fotó: Dfp/Kunos Attila, Nagy Zoltán, Tv2, privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete