Címlapsztori Sztárok

Válása óta összetartóbb lett Judy családja: „Az anyukám gyakran alszik nálunk, és lelkileg támogat”

A mostani nyáron Judy már igazán jól érzi magát. Lezárta a házasságát, a lányával, Majával és az édesanyjával, Judittal közös programokat tervez. A család nőtagjai között óriási a szeretet és az összetartás.

Három különböző generáció és mégis van bennük közös: cserfesek, csajosak, és igyekeznek az élet napos oldalán járni, még ha nem is mindig sikerül nekik. Legutóbb Judyt tépázta meg a sors, de szerencsére mostanra túljutott a lelki mélyponton. A házasságát már nem siratja, inkább a jövőjét építi.

Judy úgy szeretné felnevelni Maját, ahogyan az édesanyja nevelte fel őt

„Nem úgy terveztem, hogy a második házasságom is válással végződik. A lányomra való tekintettel is beláttam, hogy nincs értelme a férjemmel tovább folytatni. Sok átsírt éjszaka volt mögöttem, amikor Maja egyszer elém állt, és azt mondta: »Anya, szerintem ti már nem lesztek együtt boldogok«. Akkor tudatosult bennem, hogy a kislányomnak igaza van. A házasságom utolsó időszakában már csak szomorú voltam, és szinte magányos félként éltem benne. Nálunk nem volt tányércsapkodás és őrületes veszekedés, egyszerűen elfogyott a férjem iránti bizalom, és kihűltek az érzelmeim. Meghoztam a döntést, hogy nem maradok benne egy érzelmileg sivár kapcsolatban. Sokat őrlődtem, nem volt egyszerű véghez vinni az elhatározásomat, mert szerintem elhagyni valakit sokkal nehezebb, mint elhagyva lenni. Hivatalosan még nem történt meg a válás, de reményeim szerint, ősszel sor kerül rá” – mondja a 48 éves édesanya, aki a közös kislányuk miatt is igyekszik a volt férjével kulturált viszonyban maradni.

Ausztriában töltöttek egy csajos napot

Olaszországba mennek nyaralni

„Ez a nyár a közös csajos programokról szól. Néhány napot Sopronban töltöttünk, és az ausztriai Family­parkba is átugrottunk, hamarosan pedig Olaszországba megyünk nyaralni. Jó, hogy a lányomnak most nincs suli, és anyukám is sok időt tölt velünk. A nehéz időszakomban is ő volt a lelki támaszom, mindent elmeséltem neki. Anya már nyugdíjas, de még mindig aktív. A hét első felében manikűrös-pedikűrösként dolgozik Budapesten, a hétvégéket pedig általában együtt töltjük, gyakran alszik nálunk. Amikor Maja kisebb volt, és én elmentem fellépni, sokszor ő vigyázott az unokájára és a kutyákra.”

A barátnőjének tartja a lányát

Majával bizalmas a kapcsolatuk

Anya és lánya új otthonra vágynak, mert úgy érzik, ha ott maradnak a közös szadai házban, a régi emlékektől nem tudnának megszabadulni. Az énekesnő azt mondja, igyekszik a lassan 12 éves Majával sok időt tölteni, hiszen ki tudja, hogy meddig igényli a társaságát.

A Kis Judit néven született énekesnő a szüleivel 1975-ben

„Most még együtt nézzük a tévésorozatokat, és gyakran együtt is alszunk Maja szobájában, de a mai gyerekek nagyon korán érnek. Örülnék, ha ő is sokáig maradna gyerek, mint annak idején én is. A lányomat egyre jobban érdekli a sminkelés és a divat. Ezeket a témákat kutatja és nézi az interneten. Szeret csinos lenni, és néha már festi a szempilláját. Néhány hónap leforgása alatt az én babázós lányomból felnőttes kishölgy lett. Már azonos a ruhaméretünk, az én farmernadrágomat és telitalpú cipőmet hordja. Igaz, picike vagyok, mindössze 153 cm, nem lesz nehéz túlnőnie engem” – mondja nevetve Judy. Maja életében először már szerelmes is volt.

„Nem tiltok neki semmit, a korának megfelelő tapasztalatokat kell szereznie. Anyukám is mindig hagyta, hogy a saját fejem után menjek, mert nem akart elveszíteni. Az engedékenységével soha nem éltem vissza. Hiszen milyen egy kamasz? Ha a szülei eltiltják valamitől, már csak azért is azt akarja és meg is fogja tenni. Szerintem az a jó nevelési módszer, ha a szülő hagyja, hogy a gyermeke önálló döntéseket hozzon, legfeljebb majd a saját kárán tanulja meg a dolgokat. De az okos szülő a háttérben megfigyelőként jelen van, és csak akkor lép közbe, ha segítségre szorul a gyermeke. Maja a barátjának tekint, velem osztja meg a gondolatait. Ez boldogsággal tölt el, mert azt jelenti, hogy a bizalmát élvezem.”

Piacon árulta a nadrágokat

Az ötödik osztályos Maja jelenleg egy fitneszegyesületben táncol. Judy nem gondolja, hogy a sport lesz a hivatása, pedig nagyon tehetséges.

„Szerintem Maja nem fogja a pályámat folytatni. Nem akar olyan elszántan szerepelni, mint én – mondja nevetve. – Gyerekkorom óta énekesnőnek készültem. Csepregi Éva volt a kedvencem. Az ő dalait énekeltem, a mozdulatait utánoztam a tükör előtt. Van ugyan egy civil szakmám, varrónőnek tanultam, egy rövid ideig a Május 1. Ruhagyárban is voltam gyakorlaton. Ezzel egy időben anyukám a szolnoki telkünk hátsó épületében farmernadrágokat készített eladásra, és tini koromban én is besegítettem a családi vállalkozásba. Anya varrta a ruhákat, mi pedig apával árultuk a hétvégi piacon. Ez még a 80-as években történt, akkoriban nem volt ennyi butik, sokan a helyi piacon vásároltak. A szüleim szorgalmas és becsületes emberek. Nagyon szeretem őket. Szeretném én is olyan jól felnevelni a lányomat, mint ahogyan ők neveltek fel engem és az öcsémet.”

Rokkantkocsival száguld az unokájához a nagypapa

Az énekesnő szülei nem élnek együtt. Judy édesapja két évvel ezelőtt egy idősek otthonába költözött, mivel ott teljes ellátásban részesül. „Eladtuk a régi házunkat Szolnokon. Apa jól érzi magát az öregek otthonában. A betegsége miatt amputálni kellett a lábát, de van egy rokkantkocsija, amivel gyakran átszáguldozik hozzánk. Imádja az unokáját, és mi is őt” – árulja el Judy.

 

Fotó: Bognár Bogi, Archív

Smink: Bényei Betti • Haj: Szabó Lilla • Stylist: Bendes Bianka • Ruha: C&A, Mohito, Reserved, Van Graaf

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete