Címlapsztori Sztárok

Szerelme inspirálja Geszti Pétert: „A feleségemmel együtt valósítjuk meg az álmainkat”

Arra kértük Geszti Pétert, ha már a VIASAT3-on látható új talkshow-jában, az Adom a napomban híres emberek egy napját követi nyomon, akkor meséljen most ő nekünk a hétköznapjairól. Sok érdekességet megtudtunk róla.

Nős, két lánygyermek édesapja. Ezen az információn kívül az óriási rajongótábora is csak keveset tud Geszti Péter hétköznapjairól.

„Minden napom kicsit más, de általában az ébresztőóra jelzésére kelek 9 óra körül. Ha rajtam múlna, tízig vagy akár tizenegyig is tudnék aludni – meséli. – A reggelt fekete teával indítom, amiből annyit főzök, hogy egy termoszban is szoktam vinni magammal, napközben abból kortyolgatok. Délelőtt itthon tornázom, kardióedzéseket csinálok. Aztán bekapcsolom a laptopom, elolvasom a híreket, a különböző internetes oldalakat. A lányok, Sári (14) és Lenke (12) a házunktól kétutcányira lévő iskolában tanulnak, gyalogosan járnak oda. Persze, amikor zuhog az eső, autóval visszük őket, de szeretnek kettesben menni.”

Édesanyja, Márta néni 90 éves lesz

Úgy tűnik, az evésből nem csinál nagy ügyet.

„Amit a lányok otthagynak a tányérjukon, azt szoktam reggelire megenni. Az irodánkat a Covid alatt felmondtuk, mert rájöttünk, hogy home office-ban is hatékonyan tudunk dolgozni, felesleges bérelni. Az üzleti tárgyalásaimat, találkozóimat a Szép­ilona Bisztróba vagy valamelyik hozzánk közeli olasz étterembe szervezem, és az ebédemet is ott szoktam letudni. Nem szívesen megyek át a pesti oldalra, igyekszem Budán maradni. Édesanyám is a közelünkben lakik, mindennap felhívom telefonon, és hetente kétszer-háromszor benézek hozzá.”

Az első adás vendége Alföldi Róbert volt

Márta néni novemberben 90 éves lesz. „Szerencsére ugyanolyan szókimondó, vagány asszony, mint amilyennek a közönség annak idején megismerte a Danubius Rádió reggeli műsorában. Viccesen úgy is mondhatnám, hogy még mindig csípőből tüzel. Az emlékezetével ugyan már néha gondok vannak, elfelejt bizonyos dolgokat, rövid időn belül kétszer is megismétli a mondandóját, és amikor erre figyelmeztetem, csak annyit válaszol: Kisfiam, ha akkor szerettél, amikor jó volt a memóriám, legyél türelmes, és szeresd most is az Anyádat!” – meséli nevetve Péter.

Inspirálónak tartja Editet

Sokrétű munkája van. Dalszövegíró, tartalomgyártó, kreatív reklámszakember, műsorvezető, és nem utolsósorban szívesen koncertező zenész.

„Nagyon nehéz tartani az egyensúlyt a család és a karrier között. A feleségemmel nem munkavállalói életet élünk, hiszen a saját dolgaink menedzserei vagyunk, ezért nem olyan az időbeosztásunk, mint a napi nyolc órában dolgozóknak. Otthon is szoktunk munkáról beszélni. Mi kiegészítjük egymást, amiben Edit jobb, azt hagyom, hogy ő csinálja, amiben én vagyok a jobb, azt ő hagyja, hogy én csináljam. Edit felelős a cégeink vezetéséért, a logisztikáért, én a kreatív tartalmakért.” A házaspár előnyösnek tartja, hogy együtt valósítják meg az álmaikat.

„Azt látom, hogy a párok gyakran elveszítik a közös célokat egy idő után. Van a közös gyerek, a közös nyaralások, de sokszor nem nagyon marad más. Nekünk sok olyan közös dolgunk van, ami mindkettőnket érdekel, jó értük lelkesedni, ezért több ponton kapcsolódik az életünk egymáshoz hosszabb távon.”

A celebvilágban csak annyira vesznek részt, amennyire feltétlenül szükséges.

„A partikról leszoktunk, mert felszínesnek érezzük őket. Vendégeket sem nagyon hívunk magunkhoz, mert nem várom el Edittől, hogy tíz emberre főzzön, és készülődéssel töltse az egész napját. A feleségem nem úgy él, mint egy tipikus háziasszony. A gyereknevelésen túl is vannak tervei, amiket meg akar valósítani. Számunkra a tisztesség, a tudás, a folyamatos versenyhelyzet és a kihívás nagyon fontos. A  mi viszonyrendszerünk totálisan mellérendelt, egyenlő felek vagyunk, köztünk nincs alá- és fölérendeltségi helyzet. Lehet, hogy más férfit frusztrálna egy ilyen aktív és határozott nő, mint Edit, de én kifejezetten inspirálónak tartom az okos, önálló nőtípust” – árulja el.

Nyitott ablak mellett alszik

Szabadidejében heti rendszerességgel focizik. A barátai általában az alkotótársai, a zenész- és a filmes világból, de egy-két ember maradt még a gyerekkorából.

„Heti szinten nem beszélünk, de időről időre találkozunk, megvitatjuk az élet dolgait.” A vacsorákat igyekszik a családjával tölteni.

„Ilyenkor mesélik el a lányok, hogy mi volt az iskolában. A kütyüket száműzzük vacsora közben, ha sikerül. Később aztán ők lefekszenek aludni, de én rendszerint éjszaka is dolgozom. A kreatív munka, a szövegírás elvonultságot igényel. Szeretek egyedül lenni a gondolataimmal, éjjel egy előtt nem igazán kerülök ágyba. Nyáron és kora ősszel nyitott ablaknál alszunk.”

Jövő májusban hatvanéves lesz. Most már tudjuk, hogy vendégeket nem szoktak hívni magukhoz, mégis arra kérem, nevezze meg azt a néhány világhírességet, akikkel szívesen töltené a születésnapját.

„Meghívnám a Joker-film főszereplőjét, Joaquin Phoenixet, Matthew McConaugheyt, akiket korunk legjobb férfi színészei­nek tartok, a filmrendező Christopher Nolant, a belga énekes-dalszerző Stromae-t, a Titanic-filmből ismert Kate Winsletet, Karikó Katalint és a 20 éves környezetvédelmi aktivistát, Greta Thunberget. Utóbbi állítólag csendes, megfigyelő típus, de szerintem, tudnánk miről beszélgetni. Érdekelne, hogy mit gondol a világ alakulásáról. Sajnos e tekintetben én nem vagyok túl optimista.”

Milyen a sztárok egy napja?

Izgalmas műsora, az Adom a napom este nyolc órától már látható a VIASAT3 csatornán. „A realityt és talkshow-t ötvöztük. A meghívott hírességek napjának részleteit egy online felületen, élőben követhetjük, egészen addig, amíg este be nem ülnek hozzám a tévéstúdióba. Ott a napközbeni eseményekről fogom kérdezni őket, na és persze sok minden másról. A beszélgetés szintén élőben megy. Az Adom a napom célja, hogy a hírességek egy új, eddig nem ismert oldalukat mutassák meg, a lehető legőszintébb módon.” Az öt héten át, hétfőtől csütörtökig látható műsorban találkozhatunk többek között Alföldi Róberttel, Gálvölgyi Jánossal, Curtis­szel és Majka feleségével, Majoros Hajnalkával” – mondja a  műsor házigazdája, Geszti Péter.

fotó: Schram András, Viasat3, privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete