Címlapsztori Sztárok

Árpa Attila nem bánná, ha végre jutna ideje csajozni: „Szeretnék egy szép nő mellett ébredni”

Ha akarnám sem tudnám kikerülni Árpa Attilát. Az RTL-en mintha minden csak róla szólna. Három műsorban is láthatják a nézők. De ilyen sok munka mellett mennyi ideje jut magára és a családjára? Egyáltalán milyen a kapcsolata a 16 éves lányával, Amirával?

Eseménydús időszakát éli Árpa Attila. Szerepel a Valami Amerika sorozatban, házigazdája volt Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban című játéknak, miközben a nagy sikerű Sztárbox ringjében is állja az ütéseket. Találkozásunkkor a Pintér Tiborral közös meccsre készült.

„Hét hónapja járok bokszedzésre. Nagyon megszerettem ezt az egyszerűnek tűnő, de közben rettenetesen bonyolult sportot. Nagy Ervin ellen nem igazán volt lehetőségem megmutatni a tudásomat, inkább az ösztön vezérelt, nem pedig a technika és a higgadtság. Remélem, hogy Tenya ellen is győzni tudok! Az már egy másik kérdés, hogy a hét éve bokszoló és 21 évvel fiatalabb Brasch Bence ellen milyen esélyeim lennének” – mondja Árpa.

A Sztárboxban is szerepelt

Kincskeresést szervezett Amirának

A napi bokszedzéseken túl számos sikeres produkcióban is szerepet kapott. Egyik sem idegen tőle, hiszen a Valami Amerikában a saját karakterét, Árpa Attilát játssza, de Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban házigazdájaként is ismerős terepre tévedt.

„Amikor a lányom általános iskolás volt, gyakran szerveztem neki és a barátnőinek olyan típusú játékokat és feladatokat, amiket a nézők is láthattak hétköznap esténként ebben a műsorban. Többször elvittem őket a Szigetközbe, és ott különböző ügyességi és taktikai feladatokat adtam nekik. A szervezésben nagyon jó vagyok. Beszereztem látványos füstbombákat, különböző érdekes kellékeket és Harry Potter-es dolgokat. Amira a mai napig emlegeti a közös kincskereséseket, nagy élmény volt számára. A tévéműsorban is élveztem a játékvezetői szerepemet. Jó volt belelátni a játékosok gondolkodásmódjába, taktikázásába” – árulja el Attila, aki reméli, hogy a megtévesztés és a mentális hadviselés kegyetlen játéka újabb évaddal fog folytatódni 2024-ben.

Élvezte a játékmester szerepét. Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban sikeres műsor volt

Magányos farkasnak tartják

„Az elmúlt egy évben szinte egy percre sem álltam le. Az RTL-es produkciók mellett forgattam egy indiai filmet Mumbaiban, egy kosztümös mozit, egy amerikai sci-fit, és Balázs Andreával is játszom a Tortúra című krimiben a Karinthy Színházban. Szeretnék most már egy szép nővel kettesben, egy ágyban lenni délelőtt 11 órakor, mert idejét nem tudom, hogy mikor történt meg, mindig valahová rohannom kell” – teszi hozzá nevetve a szingli médiaszemélyiség, akit sokszor a magányos farkas jelzővel illetnek. És hogy miért

„Mert a farkas vad, szabad és akkor is boldog, amikor magányos, és akkor is magányos, amikor boldog” – magyarázza. Ennek tudatában pedig talán nem véletlen, hogy a Farkas feliratot hímezték Attila boksznadrágjára.

A Valami Amerika sorozatban saját magát alakította

Büszke a gyermekére és lánya édesanyjára is

Mint megtudom tőle, a 16 éves lányával, Amirával sem tud jelenleg igazán sok időt lenni. „A lányom középiskolás, vidéken lakik egy kollégiumban. Hétvégén szokott feljönni Budapestre, de akkor általában én forgatok, színházban játszom, vagy a Sztárboxra készülök, szóval nehéz összehozni a találkozót. Pedig nagyon büszke vagyok rá. Értelmes lány, karakán, van saját véleménye, kiáll magáért. Az animáció és a grafika érdekli, most azon a pályán képzeli el a jövőjét.”

Attila régebben mesélt nekem arról, hogy nagy álma a lányával kettesben egy lakókocsival körbeutazni Amerikát. „Sajnos ez még nem valósult meg, de nem mondtam le róla. Egyébként Amira nyáron már volt kint egyedül Miamiban. Diákmunkát vállalt, felszolgáló volt egy étteremben. De azért jó lenne kettesben is felfedezni Amerikát.”

Az 52 éves tévés az egy szem gyermeke anyjával, Tomán Szabinával a válásuk után is jó kapcsolatban maradt. A Cápák között tévéműsorból ismert befektető mára az ország egyik leghíresebb üzletasszonya.

„Büszke vagyok Szabina sikerére. Minőségi munkát végez, önerőből építette fel a cégét, a birodalmát. Drukkolok neki, hogy minél jobban keressen, mert annál kevesebb gyerektartást kell fizetnem neki” – mondja Attila viccelődve, de én tudom, hogy számára a lánya minden pénzt megér.

„Legyünk őszinték, egy tininek már vannak igényei, amiket ki kell elégíteni. Ilyen-olyan sminkkészletek, szórakozás, divatos ruhák, számomra úgy tűnik, hogy a webáruházak folyamatosan beterhelik a bankkártyámat, gyakran kapom az sms-eket az újabb vásárlásokról. De nem bánom, hogy így van, mert kire költsek, ha nem Amirára? Nekem mindenem megvan, most már a lányom gondtalan életét akarom megalapozni.”

Információnk szerint…

Árpa Attila a szerencséjének is köszönheti, hogy Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban műsorvezetője lett. Eredetileg ugyanis játékosként gondoltak rá. Csak közben Attila egy másik kereskedelmi tévécsatornával is tárgyalt, ahol műsorvezetőként szerződtették volna. Mivel szakmailag az a munka nagyobb kihívás, sanszos volt, hogy azt vállalja el. Ekkor merült fel az RTL részéről, hogy Az Árulók műsorvezetőjeként is castingolják, ahol igazi tévés nagyágyúkkal kellett megmérkőznie. S mivel a szereplőválogatáson Árpa Attila bizonyult a legjobbnak, így övé lett a feladat.

fotó: Dfp/Schumy Csaba, RTL

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete