Címlapsztori Sztárok

Brasch Bence: „Az ördög akkor kopogtat, amikor minden rendben”

Mikor megkerestük a színészt, éppen Ausztriában pihente ki az elmúlt éve nagy sikereit és nehéz állomásait. Az előbbi közé tartozik, hogy megnyerte a Sztárbox bajnoki övét, az utóbbi, hogy sok év után egyedülálló lett...

Mint mondja, nagyon régen nem pihent, így kihasználta, hogy volt néhány előadásmentes napja, ezért a baráti társaságával felkerekedett, és elindult Ausztriába, hogy eltöltsön néhány felhőtlen napot, mielőtt újra bedarálja a hétköznapi mókuskerék. A színésznek az elmúlt év nem akármilyen megmérettetéseket hozott: hatalmas teljesítményével megnyerte az RTL Klub Sztárbox című műsorát, emellett azzal, hogy ismét egyedülálló férfi lett, a magánéletében is új fejezet kezdődött.

„Ne ragadjunk bele a problémákba!”

„A tavalyi év durva menetelés volt – fogalmaz Bence. – Muszáj volt nem beletemetkezni a rosszkedvembe, hanem átpattintani az agyamat a másik térfélre, oda, ahol nem arra gondolok, hogy jaj, de nagy a baj, jaj, de nagy a holtpont. Elvégre felnőtt vagyok, felnőttként viselkedem, és képes vagyok a teljesítményemre koncentrálni. Mentálisan kellett megerősödnöm ahhoz, hogy bírjam ezt a hihetetlen tempót, amit a színház, a forgatások és az év második felében a Sztárbox is diktált nekem. Büszke vagyok arra, hogy minden problémám ellenére egyben tudtam tartani a testemet-lelkemet.”

A Csillag születik színpadán 2009-ben

A 32 éves színész érzékeny lélek, és ma már képes kimondani: hajlamos arra, hogy magával ragadja a borús hangulat, azonban az évek alatt saját módszert fejlesztett ki arra, hogyan tud ebből az állapotból gyorsan kilábalni.

„A lelki edzésmódszerem, hogy amikor mélyponton vagyok, csak arra koncentrálok, ami jó dolog, amiben benne vagyok, ami haladást jelenthet, akár a szakmai életemben. Nem arról van szó, hogy elnyomom a traumáimat, vagy nem dolgozom fel a sérüléseimet, hanem arról, hogy tudatosan átirányítom a figyelmemet azokra az életterületekre, amelyek jól működnek. Ha aktív és fókuszált vagyok, az képessé tesz arra, hogy átvészeljem a legnehezebb periódust, és az adott problémával akkor nézzek szembe, amikor már érzelmileg képes vagyok rá. Nekem ez vált be, és ezen az úton a bokszolás óriási segítségem volt. Rengeteget fejlődött a személyiségem a meccsekre való felkészülés alatt és a ringben egyaránt. Ráébredtem, meg kell élni a fájdalmainkat, de semmilyen problémába nem szabad beleragadni, mert annyi jó dolog van a világon, és ha sokat szenvedünk, az az életünk megy el, amit akár élhetnénk is.”

Hölgykoszorú fogadta otthon

Bence elárulta, a tavalyi év felfokozott pörgésében alig találkozott a szeretteivel, a barátaival, szinte nem is volt magánélete. Karácsonykor egyetlen napra tudott hazalátogatni Mosonmagyaróvárra a családjához, ahol az édesanyjának, nővérének és unokahúgának köszönhetően csodás hölgykoszorú fogadta. Amikor erről mesél, felnevetek, mert eszembe jut egy régi emlék: 2009-ben, a Csillag születikben elért első országos sikere után címlapra fotóztuk a családjával a szülői házban. Míg én Bence ingét vasaltam, az édesanyja, Ilike ki-be járt a kaputól a házig, mert egymás után jöttek a környék lakói, hogy auto­gramot kérjenek a jóképű fiától. Mosonmagyaróvár akkor is büszke volt rá, és ma is az, amikor a színész a Sztárbox győzelmi trófeáját, a sokak által vágyott övet vitte haza.

„A családom szeretete és támogatása ma is rengeteget jelent nekem, azonban a hírnévhez való hozzáállásom rengeteget változott – meséli. – Akkor, kis koromban azt éreztem, nagy király vagyok, ez már a csúcs. Most, hogy érettebb fejjel ért ez a siker, sokkal, de sokkal nagyobb bennem az alázat, és azt gondolom, ez itt a startvonal, vegyünk egy mély levegőt, és próbáljunk jó döntéseket hozni. Hála az égnek, vannak. Szóval úgy érzem, ha a tavalyi év izgalmas volt, akkor az idei még inkább az lesz.”

Boldogan ment haza Mosonmagyaróvárra

Nyitott egy új szerelemre

Bence hosszú idő után először él egyedül, ami szintén új tapasztalást hozott számára önmagával kapcsolatban.

„Korábban kapcsolatfüggő voltam – meséli. – És ezt nemcsak a párkapcsolatokra, hanem a barátságokra is értem. Nekem egyszerűen mindig kellett lennem valakivel. Állandóan kerestem a társaságot ahhoz, hogy jól érezzem magam. Néhány hete, szilveszterkor azonban ez megváltozott. Miután lejátszottam két előadást, hazamentem a lakásomba, kibontottam egyedül egy üveg pezsgőt, azt iszogattam, és közben végiggondoltam az elmúlt egy évet. Engem is meglepett, ez mennyire jólesett, mint ahogyan az is, hogy az egyedüllétben kezdenek kialakulni a saját kis szertartásaim, napi rutinjaim, és ezek szintén segítik a belső békémet. Rájöttem, hogy szükségem van az egyedüllétre is, és arra vágyom, hogy a majdani párkapcsolatomban ne essek vissza a társfüggőségbe, hanem meg tudjon maradni az autonóm lényem, amit én is szeretnék majd a másik félnek megadni. Ez az évem a munkáról szól, sok színházi előadással, nyáron forgatásokkal és reményeim szerint sok bokszmeccsel tarkítva, de ha mindeközben megismerek valakit, aki fontossá válik, nem fogok ellenállni. Most jól vagyok, kiegyensúlyozott. Csak hozzá vagyok szokva, hogy az ördög mindig akkor kopogtat, amikor minden rendben. Vagy nem is kopogtat, hanem egyenesen rám rúgja az ajtót” – búcsúzik nevetve Bence.

Álma a nemzetközi hírnév

Bence szeretne elindulni élete első nemzetközi bokszmérkőzésén. „Úgy érzem, jó esélyekkel vennék részt rajta. Mindemellett nem egyszerű megteremteni az egyensúlyt a  színház, a forgatások és a meccsekre való felkészülés között, egyelőre keresem az utat, hogy ez miként lehetséges. Mivel ez népszerű sportág, tudom, egy esetleges külföldi siker akár színészként is felhívhatja rám a figyelmet a  nemzetközi porondon, és óriási vágyam egyszer egy igazi szuperprodukcióban forgatni” – árulja el a színész.

Fotó: Schumy Csaba, Rtl, Privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete