Címlapsztori Sztárok

Osztott gyerekfelügyelet mellett döntött Sánta Laci és volt felesége, Juliska: „A kisfiunk érdeke és lelki biztonsága a legfontosabb”

Apa és fia között hatalmas az összhang. A kis Lacika a válás után egy hetet az anyukájával, egyet pedig az apukájával tölt.

A nyolcéves Lacika a szülei válása után egy hetet az anyukájával, egyet az apukájával tölt. „A megosztott gyerekfelügyelet mellett döntöttünk, mert a kisfiunk érdeke és lelki biztonsága a legfontosabb számunkra. Mindkettőnkre egyformán szüksége van” – mondja az édesapa, Sánta László. A színész úgy osztja be az idejét, hogy amikor az egy szem gyermeke nála van, akkor a lehetőségekhez képest kevesebbet dolgozzon.

„Nagyon rugalmasak a Madách Színházban. A szereposztást próbálják úgy összerakni, hogy a művészeknek is jó legyen, mindenkinek jusson ideje a családjára. Általában havi nyolc-tíz előadásom van. Többnyire azon a héten játszom esténként, amikor Lacika az anyukájánál alszik.”

Születésnap a játszóházban

Az édesapa nagyon komolyan veszi a fiával töltött időt. Az első osztályos kisfiút hozza-viszi az iskolába, a délutáni sportedzésekre, és ebédet vagy vacsorát készít kettejüknek. „Szeretek főzni, és sokat tanultam a Konyha­főnök VIP séfjeitől. A mai napig nagy hasznát veszem, hogy pár évvel ezelőtt szerepeltem a versenyben. Nem okoz gondot összeállítani egy komolyabb ebédet. Például sült húsokat kifejezetten szeretek készíteni.”

Lacikának a napokban volt a nyolcadik születésnapja. Az édesapa arról is gondoskodott, hogy emlékezetessé tegye a fia számára. „Ez nem csak az én érdemem, mert a volt feleségemmel, Széphalmi Júliával együtt szerveztük meg a születésnapi bulit. A kis barátaival közösen egy játszóházban köszöntöttük fel.” Laci azt mondja, a válásuk után megbeszélték Juliskával, hogy a gyerekük boldogságát tartják szem előtt. Ha bizonyos dolgokban van is köztük ellentét, nézeteltérés, mindig felülkerekednek rajta. „Ehhez a megállapodáshoz tartjuk magunkat” – szögezi le a színész.

Sánta Laci rajong a kisfiáért, Lacikáért

Nehéz megfelelő társat találni

Sánta László házassága hét év után, 2020-ban ért véget. Azóta egy hölgy sem tűnt fel a jóképű művész oldalán.

„Nem kívánok banális közhelyeket mondani, de nekem a kisfiam lelki világa a legfontosabb. Nem könnyű párt találni a mai világban. Azt nem akarom, hogy esetleg megismertetem egy hölggyel, de aztán kiderül, hogy mégsem működik a párkapcsoltunk, és a hölgy hirtelen kilép az életünkből. Egy kisgyerek lelki békéje nagyon könnyen megsérülhet, nem akarom Lacikát kitenni egy esetleges érzelmi megrázkódtatásnak.”

A színész társ nélkül is talál magának elfoglaltságot. Amikor nem a színházban és nem a fiával van, a csepeli házukat próbálja befejezni.

„Az alsó szint még nincs kész, otthonossá szeretném tenni. Úgy csinánám meg, hogy Lacikának is tetsszen. A saját szobájába ő válogatta ki a bútorokat, és a falak világoskék színéről is ő döntött. Aztán ha kész lesz a ház, a kertet kívánom rendbe rakni. Virágokat, bokrokat és fákat fogok ültetni. Sajnos manapság minden sok pénzbe kerül, képtelen vagyok egyszerre ennyi mindent megvásárolni. Persze jó lenne már egy kerti partit csinálni. Szívesen meghívnám a Farm VIP-ben szereplőket is. Tavaly nyáron volt a forgatás, és azóta is tartom a kapcsolatot többek között Szabó Simonnal, Rippel Ferivel és Lakatos Leventével. Kellemes emlékeket őrzök a tanyasi életet bemutató reality tévéműsorról, jó volt benne részt venni. Csak a kisfiam hiányzott nagyon, de szerencsére idén nyáron már nem leszünk hetekre távol egymástól.”

„Minden tiszteletem a hölgyeké”

Sánta László a Madách Színház kilenc musicaljében játszik, de mind közül a legkedvesebb főszerep számára az Aranyoskám. „Ez a híres Dustin Hoffman-vígjáték színpadi változata. Egy női ruhába öltözött férfi színészt játszom a darabban. Amióta én is magas sarkú cipőt viselek a színpadon, másként nézek a hölgyekre, minden tiszteletem az övék. Nem könnyű tűsarkúban menni. A smink és a frizura elkészítéséről pedig még nem is beszéltem.”

Fotó: Fülöp Dániel, privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete