Címlapsztori Sztárok

Király Linda és Viktor az anyukájukkal, Gabival: „Hatalmas támaszt jelentünk egymásnak”

Kevés olyan összetartó családot ismerünk a hazai hírességek világában, mint a Király família. Linda és Viktor elárulta, ennek kulcsa az édesanyjuk, Gabi, aki a legnagyobb példaképük.

Úgy érkeznek meg a címlapfotózásra, hogy már benne is vannak egy beszélgetés kellős közepében. Látszik, hogy napi szinten tudnak egymás programjairól, arról, kit mi foglalkoztat, és ki mire készül. Nehéz őket félbeszakítani, pedig kíváncsivá tesz, hogyan lehet ilyen összetartó egy család, ahol legalább három dudás van a csárdában.

A jojóeffektus családi vonás

„Én úgy neveltem a gyerekeimet, hogy a tehetségért, amit kaptak, legyenek hálásak, és ne szálljanak el csak azért, mert színpadon vannak, és azzal foglalkozhatnak, amit szeretnek – meséli Király Gabi. – Az alázat nagyon fontos, nélküle nem lehet hosszú távon érvényesülni a zenei életben. Mindhárom gyerekem – Ben is, aki New Yorkban él és civil foglalkozású – rendkívül érzékeny lélek, így amellett, hogy mindenben támogattam, nagyon féltettem is őket a show-biznisztől. Ha bántják őket, akár kommentekben, vagy ha kemény kritikákat kapnak, az nekem úgy fáj, mintha engem bántanának. Mindig mondom nekik: nem lehet mindenkinek megfelelni, és nem is ez a cél, hanem az, hogy békében, harmóniában élhessünk önmagunkkal. Annak idején én ezt a rákbetegségemen keresztül tanultam meg, és azt hiszem, most már a lányom is kezdi megtanulni.”

A Király tesók ilyen cuki kisgyerekek voltak

Linda úgy érzi, hogy az ő legtöbb egészségügyi és lelki problémáját gyerekkori traumák okozzák, amiket nem a  családból, hanem a tágabb környezetéből hozott – és leginkább az alakjával volt összefüggésben.

„Soha nem felejtem el, amikor hazaköltöztünk Amerikából Magyarországra, elsőként egy szépségversenyen léptem fel, ahol véletlenül meghallottam, amint két nő arról beszélget, milyen szép lány és milyen jól énekel, mennyire nagy kár érte, hogy ezzel a testalkattal soha nem fog befutni. Az akkor nagyon rosszulesett és aznap elhatároztam, ­lefogyok. Nagyon egészségtelen módon, három hónap kőkemény edzés és koplalás árán lettem 54 kilós, vékony lány. Így ismert meg az ország, pedig egyébként mindig duci voltam. Csak nagyon sokáig nem tudtam elfogadni, ami jól összezavarta a hormonháztartásomat, és elkezdődött a jojóeffektus, azóta is ezzel küzdök. De erről Viktor is tudna mesélni” – adja át a szót Linda az öccsének, aki nemrégiben vágott bele az életmódváltásba.

„Betöltöttem a negyvenedik évemet, és úgy gondolom, mostantól jobban oda kell figyelnem magamra. Mint mindenki tudja, a feleségemmel, Anitával túl vagyunk egy nehéz magánéleti krízisen, amiből szerencsére sikeresen keveredtünk ki, és most itt az ideje annak, hogy fizikailag is összeszedjem magam. Szerencsére már visszajött az erőm, elkezdtem sportolni, bokszolni járok. Édesanyám és a nővérem támogatása az elmúlt időszakban számomra nagyon sokat jelentett” –  meséli Viktor.

Világsztár segíti a munkáját

Viktornak újabb lehetősége adódott a nemzetközi karrierjét folytatni. Brüsszelben a világhírű Bob Sinclar producer csapatával dolgozik. A francia zenei producer évek óta figyelemmel kíséri Viktor pályáját, és támogatja abban, hogy külföldön is népszerű énekes legyen.

A Király szülőknek három gyerekük van: Ben, Linda és Viktor

Nagyon erősen tudnak küzdeni

Hogy a családban mindenki igen stramm és jól állja a sarat az élet megpróbáltatásaival szemben, Gabi szerint annak köszönhető, hogy férjével, Király Tamással sikeres példát mutattak a gyerekeknek.

„Azzal, hogy annak idején egy fillér nélkül, munka nélkül, normális nyelvtudás nélkül költöztünk ki Amerikába, és ott megálltuk a helyünket, meg tudtuk mutatni a gyerekeinknek, hogy bármilyen helyzetből talpra lehet állni, és ez megalapozta az önmagukba és az életükbe vetett bizalmukat – mondja Gabi. – A kezdet persze nagyon nehéz volt, de már csak emiatt is megérte azt a tizennyolc évet az Egyesült Államokban tölteni. Bár bevallom, én ott igazán soha nem éreztem jól magam, amit egy idő után megelégelt a testem is, mert nagyon megbetegedtem. Ez volt a kiindulópontja annak, hogy összeszedtük a sátorfánkat, és hazaköltöztünk 2000-ben.”

Ben és Viktor élvezte és örült annak, hogy Magyarországon élhetnek, Lindának volt érzelmileg nehezebb otthagyni a megszokott környezetét, a barátait.

„Ennek ellenére egyértelmű volt, hogy anya érdekében haza kell jönnünk. Ő egy erős nő, akitől rengeteget tanultunk. Nekünk, a gyerekeinek még akkor sem mutatta, hogy rosszul van, amikor alig bírt a gyengeségtől megállni a lábán. Reggelente szépen kisminkelte magát, törődött velünk, és soha, egyetlen pillanatra sem veszítette el a gyógyulásba vetett hitét. Amikor hazaértünk, nem kapott gyógykezelést Magyarországon, mégis napról napra jobban lett, amiről ma is azt gondolom, hogy a pozitív hozzáállásának köszönhető óriási csoda” – árulja el Linda, mire Viktor hozzáteszi: édesanyjuk egy igazi hős.

Nincs szükségük hamis barátokra

Amikor azt kérdezem Gabitól, van-e bármi, amit szeretett volna átadni a gyerekeinek, de nem sikerült, egy pillanatig hezitál, majd azt mondja:

„Talán egyetlen ilyen dolog van. Az, hogy miként ismerjék fel maguk körül azokat az embereket, akik nem igaz barátok, pusztán csak a hátukon szeretnének felkapaszkodni. Rettenetes, hogy ezeket a helyzeteket én kívülről látom, általában jók a megérzéseim, még sincs jogom a felnőtt gyerekeimnek megmondani, kivel barátkozzanak. Sajnos nagyon jellemző, hogy a művészemberek mellett mindig ott tobzódnak a kapcsolatépítők, az érdektől vezéreltek, akik általuk szeretnének előnyökhöz jutni. Őket egyébként onnan lehet felismerni, hogy amikor fut a szekér, mindig ott vannak, remekül el lehet velük bulizgatni, de ha bármi gond van az életünkben, nem is hallunk róluk, köddé válnak. Nem véletlen, hogy nekem is egyetlen barátnőm maradt, akit még a középiskolában ismertem meg” – árulja el Gabi. Majd hozzáteszi, ő nagyon jól érzi magát a családjával, hamis baráti társaságra pedig nincs szüksége.

„Ezzel egyre inkább így vagyok én is. Megválogatom, kit engedek közel magamhoz, és egyre jobb kapcsolatban vagyok önmagammal és a  saját testemmel – mondja Linda. – Tavaly a Dancing with The Starsban való szereplésem nagyon sokat lendített az önbizalmamon, jó érzés volt, hogy sok nőt tudtam motiválni. A mai napig rengetegen megszólítanak azzal kapcsolatban, milyen szuper volt egy teltebb nőt táncolni látni a tévében. Így, 41 évesen lassan eljutok végre odáig, hogy elfogadjam önmagam, és az az érzésem, ez minden meglévő egészségügyi problémámnak véget fog majd vetni.”

A jövőt illetően Viktor is optimista, bőszen tervezgeti, hová vihetné el nyaralni a feleségét, Anitát és a közös kisfiukat, Kolent. Kicsit ezen el is lamentálunk, majd mielőtt elkezdődne a fotózás, bevallja az énekes: „Nagyon szerencsés vagyok ezekkel a fantasztikus nőkkel. Édesanyám, Linda és a feleségem is egy csoda.”

Usher csapatával dolgozik

Az idei évvel kapcsolatban Linda is igen reményteli: ő The Avila Brothers és Usher csapatával dolgozik egy különleges projekten az amerikai Nashville-ben. Az énekesnő a fotózásunk után másnap repülőre ült, hogy egy újabb álmát valósítsa meg a tengerentúlon.

Fotó: Schumy Csaba, Németh Gabriella, Tv2, Privát

Smink: Szabó Lilla • haj: Gellérthegyi Dávid • Stylist: Király Gabi • Ruha: Vdr Hungary, Zara

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete