Címlapsztori Sztár

Családja akadályozta meg Béres Alexandrát: „Szerettem volna még egy gyereket”

Példaértékű családi életet él a fitneszedző. Harminc éve házasok a férjével, lányaik jó testvérek, és a közös élményeiket mindennél többre tartják. Alexandra büszke arra is, hogy bár Panna már kamaszodik, még hagyja magát megölelni.

Izgalmas nyaruk van Béres Alexandráéknak. A lányok, Panna és Flóra az iskolai táborok mellett külföldre is eljutnak.

„Anyósom az Egyesült Államokban él, általában kétévente meglátogatjuk. Nagyon szeretünk nála lenni Michiganben. Ebben az amerikai államban sok természetvédelmi terület van, rendszeresen kirándulunk, sportolunk, vagy csak a tóparton sétálunk. A július 4-i Függetlenség napját is kint töltjük, ez ott az egyik legnagyobb ünnep. Napközben szabadtéri programokkal, este tűzijátékkal. Néhány hét múlva Olaszországba is elutazunk. Évek óta ugyanazt az apartmant béreljük ki pár napra. Szeretjük a tengert és a könnyű, mediterrán ételeket. Pannának ez az utolsó gondtalan nyara, mivel ősztől új időszámítás kezdődik számára, gimnazista lesz” – meséli Szandra.

Nem kényezteti el, de jutalmazza a lányait

Bámulatos Szandra alakja

Az édesanya nagyon büszke a gyermekeire. Mindkettőnek kitűnő lett az év végi bizonyítványa, és a sportban is eredményesek. Panna párbajtőrözik és curlingezik, Flóra ritmikus gimnasztikára jár.

„Látom rajtuk, hogy feltöltődve jönnek haza az edzésekről, és ez nagyon jó. Kellemes érzés fog el engem is, amikor leadok egy fitneszedzést. Június elején volt egy táborom, ami nagyon jól sikerült. Most először Panna volt a jobb kezem, sokat segített a háttérfeladatokban. Élvezte a munkát, és még zsebpénzt is kapott. Nem kényeztetem el a lányaimat, de jutalmazni szoktam őket.” Szandra tudatosan neveli a gyerekeit és bizonyos elvekhez tartja magát.

„A mobiltelefon, a laptop és a közösségi oldalak használatát időkorláthoz kötöttük számukra. Meghatároztuk, hogy naponta mennyi időt tölthetnek az online térben. Tudom, hogy ők egy olyan generációhoz tartoznak, akik a virtuális világban is nagyon jól érzik magukat, de én azon vagyok, hogy a valós életben is találják meg az örömöket, érzelmi kapcsolódásokat. Hiszek a valódi közösségben, a személyes kapcsolatokban. A sportolás azért is fontos, mert többek között csapatösszetartó erővel bír.”

Nagyon odafigyelnek egymásra a férjével

A fitneszvilágbajnok és fotóművészként ismert férje, Barna Krisztián harminc éve élnek házasságban. Ritka dolog ez a mostani világban. Mi a titok?

„Értékes embert választottam a férjemnek – mondja nevetve Szandra. – Komolyra fordítva a szót, Krisztián jó tulajdonságokkal megáldott, szerethető férfi, és én felnézek rá. A boldog házasságunk titka: a szeretet és a gyerekeink. Odafigyelünk egymásra. A közös célok és közös élmények is nagyon fontosak. Nem kell luxusdolgokra gondolni. Például karácsonyra egy koncertjegyet kaptam Krisztiántól ajándékba. Pinket nézzük meg július közepén Amszterdamban. Nagyon szeretem az énekesnőt, most először látom majd élőben.” A koncertre a férjével kettesben mennek, a lányaik itthon maradnak.

Demokrácia van a családban

Példaértékű a házasságuk

„Panna és Flóra nagyon jó testvérek. Megható, ahogyan szeretik egymást. Az öt év korkülönbség ellenére boldogan vannak együtt, és nagyon örülök, hogy ők is megtapasztalhatják, milyen csodás ajándék az élettől egy szerető testvér – mondja Alexandra. – Szeretném, ha nekik is olyan izgalmas gyerekkoruk lenne, mint amilyen nekünk volt a húgommal, Rékával a szüleinknek köszönhetően.” Bár a 14 és fél éves Panna szinte már kész fiatal hölgy, bulizni még nem szokott, csak a barátnői­vel jár moziba.

„A nagyobbik lányom még abban a korban van, hogy engedi, hogy megöleljem. Igaz, már csak akkor, amikor ő akarja!” – árulja el nevetve Szandra. – A 9 éves Flóra most még jobban tűri az anyai babusgatást, de tudom, hogy egyszer ő is leválik majd rólam. Nagyon szeretek édesanya lenni, és nem titok, hogy a lányaink születése után szívesen vállaltam volna még egy kisbabát, de nálunk demokrácia van, és a többiek leszavazták a kistesót azzal az indokkal, hogy a figyelmem a hivatásom miatt már így is sokfelé irányul, és ők nem szeretnének a jelenleginél kevesebbet kapni belőlem. Ezt a nagyon is érthető és átérezhető érvet pedig el kellett fogadnom.”

Az interneten is tart edzéseket

Nemcsak különböző sportrendezvényeken és falunapokon, hanem online is követhető a programja. „Feladatomnak érzem, hogy az embereket segítsem az egészségesebb életmód felé terelni. Tudom, hogy sokaknak nincs lehetőségük fitneszterembe járni. Az online edzéseimen minden testrészt megmozgatunk” – mondja a fitneszedző. A video.beresalexandra.hu oldalon már majdnem ötszáz különböző saját készítésű videója érhető el.

Fotó: Barna Krisztián és családi archív