Divat

Csomagoljunk okosan: mi legyen az úti neszeszerben?

Egy igazi nő akkor is odafigyel a megjelenésére, ha a nyaraláson lazít. A teljes szépítő szettünket azonban nem szeretnénk betömködni a bőröndbe. Lássuk a legfontosabb eszközöket!

Bőrápolás

A megszokott tégelyek közül – ha helyet szeretnénk spórolni –, csak az éjszakai krémünket tegyük az úti neszeszerbe. Napközben amúgy is használunk fényvédő terméket, sminket pedig egyáltalán nem, vagy minimálisat, így, ha a nappali arcápolónk otthon marad, nagy bajt nem okozunk.

Smink

Ha napközben a vízpartra nem sminkelünk – bár már vásárolhatunk olyan vízálló alapozót, ami erre is alkalmas –, este, a vacsorához feltehetünk egy kevés festéket. Alapozó, pirosító, rúzs, vagy szájfény és szemceruza elegendő, hogy feldobjuk a megjelenésünket, illetve, bevethetjük a nyári időszak kedvencét, a highlightert, amivel tengerparti, napcsókolta hatást érhetünk el.

Kánikulabiztos szépség: így marad tartós a nyári smink

Fontos!

A repülőgépeken a kozmetikumokra is érvényes, hogy 1 deciliternél nagyobb űrtartalmú flakont nem vihetünk fel a fedélzetre.

Szépség- elsősegély

Bosszantó, ha a körmünk betörik és mindenbe beleakadunk. Ezért az úti szépségcsomagba mindenképpen tegyünk körömreszelőt és ollót is.

Ha hosszabb időre utazunk és kis szőrszálak jelenhetnek meg a lábunkon, érdemes egy borotvát vagy kisebb epilálógépet is betenni az ideiglenes neszeszerbe.

Hajra valók

A nap és a víz – főleg, ha sós tengerben, vagy klóros medencében fürdünk –, roncsolhatja a hajunkat, ezért fontos, hogy vigyünk magunkkal hajápoló szereket. Helytakarékos megoldásért a drogériákban vásárolhatunk kisméretű sampont, balzsamot, hajlakkot is.

Napvédelem

A bőrtípusunknak megfelelő naptej természetesen nem maradhat ki a bőröndből, ám ne feledkezzünk el a napozás utáni bőrápolóról se, amely hűsíti és nyugtatja a bőrt. Arra az esetre, ha túl sok időt töltünk a tűző napon és a bőrünk megpirul, gyulladáscsökkentő termékek is legyenek nyaralási szépségtárházunkban.

Illat

Ha aggódunk, hogy a kedvenc parfümünk eltörhet útközben, megoldhatjuk másképp is, hogy finom illat lengjen minket körül. Választhatunk haj- és testpermetet, melynek ára is sokkal kedvezőbb, a krémparfümök pedig kevesebb helyet foglalnak és nem törékenyek.

Kiemelt kép: AdobeStock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete