Ezotéria

Égi üzenetek hordozói segítenek nekünk: ők a természet titokzatos szellemei

Koboldok, manók, tündérek, nimfák – vajon csak a mesékben élnek, vagy itt vannak körülöttünk? Az ezotériában természeti létezőknek tartják őket, akik a szellemi világ képviselőiként támogatják a földieket, mert fényt és szeretetet közvetítenek, így adva erőt a hétköznapokhoz.

A természeti létezők, az úgynevezett elementálok a tűz-víz, föld-levegő elemek tulajdonságait is hordozzák magukban. Sugallataikkal válaszokat adhatnak az emberek kérdéseire.

A koboldok igazi jótevők

Házi szellemek, főként az ember környezetében, lakásban és természetben képzelhetők el. A kobold szó eredete is erre utal, hiszen a Koben fészert, kamrát, nyugodtabb közeget jelent.

A művészek apró emberi lényként ábrázolják őket, felnagyított érzékszervekkel, ezzel utalva kiemelkedő érzékenységükre, figyelmességükre. Kifürkészik az emberek vágyait, ráéreznek a szükségleteikre, így jó szándékuknak és kitartásuknak köszönhetően mindig jól alakítják az élethelyzeteket.

A gondolatban, szóban megjelenő jókívánságokat gyorsan juttatják el egyik embertől a másikig. Időnként váratlan szituációkat hoznak, szerencsés sorsfordításokat teremtenek, legtöbbször tehát jótetteikről híresek.

A szilfek a bölcs gondolatok hordozói

Gyors mozgásúak, légiesek. Kecses női alakban, főként kolibrire emlékeztető madárszárnyakkal jelennek meg. Aktív energiáikkal a fák között, a tisztások felett találhatók. Növelik az intelligenciát, a szellemi teljesítőképességet, felismertetik a bölcsességeket. Ösztönöznek a tiszta kommunikációra, művésziességre. Segítségükkel az ember mindig pozitívan szemléli az életet, felismeri és felhasználja a legjobb lehetőségeket, megteremti a hozzá méltó és magas életminőséget.

Hogyan forduljunk hozzájuk?

Energiáikat legerősebben a természetben érezhetjük meg, ahol feltöltődhetünk erejükkel, miközben konkrét kérdéseinkre is válaszokat kérhetünk. A mellkasunk előtt összeérintett két tenyérrel, becsukott szemmel, egyesével tegyük fel magunkban a kérdéseinket. Ekkor kell megkérnünk őket, hogy válaszoljanak. Ha közben figyeljük magunkat, észrevehetjük, hogy testünk automatikusan és egyértelműen jelez: ha jobbra és előre dől, akkor a válasz ’igen’, míg a balra és hátradőlő test esetén ’nem’ választ kapunk.

A természeti létezők ugyan a földön élnek, de a szellemi világgal való tökéletes összhangjuk révén mégis sokat segíthetnek az embereknek, megértethetik az égi üzeneteket. Ha sokat járunk a természetben, ráérezhetünk a létezésükre. Támogatásukkal mindenki feltöltheti energiakészleteit, és teljesítheti életterveit.

A manók a háttérben szorgoskodnak

A koboldokhoz hasonlóan a manók is mindig jókor, jó helyen adnak segítséget. Erdei tisztásokon, a természetben és az ember környezetében süvegszerű sapkában jelennek meg. Apró termetű, ember formájú, segítő szándékú lények. Szorgos tevékenységükkel inkább a háttérben alakítják az eseményeket, jótéteményeikkel hasznos szolgálatot tesznek az emberiségnek. A leghíresebb barátságos manó a rajzfilmbeli Pumukli.

A törpék szeretik az élet örömeit

A törpék alacsony termetű, erősebb, teltebb ember formájú lények, aktívak, tettre készek, jómódban élnek, előtérbe helyezik az életörömöket, ugyanakkor szorgosak és tevékenyek is, így az ember számára a kiegyensúlyozottsághoz nyújtanak példaképet. A földfelszínen és a föld alatti bányákban, sziklák-kövek, barlangok környezetében, hegyekhez kapcsolódva és erdőkben képzelhetők el, kreatívak, eszközöket készítenek, önellátók, derűsen és optimistán élnek. Váratlan vicces élethelyzeteket hoznak, és vidámságra serkentik az embereket, ugyanakkor mindenkit rábírnak a gyakorlatiasságra, alkotásra, teremtésre – így hoznak elégedettséget.

A dévák támogatják az alkalmazkodást

Az erdőket, fákat, folyókat és a szent helyeket védelmezik, általában magasztos isteni öltözetben ábrázolják őket. Az évszakok váltakozása során például megnövelik az ember hőmérséklethez való alkalmazkodóképességét, ezzel támogatják abban, hogy helyesen élje meg a ciklusok ritmusát.

A nimfák az élet szeretetét tanítják

A nimfák szép tájakhoz és kellemes vidékekhez kapcsolódnak, ezzel is inspirálnak mindenkit az élet szeretetére, ösztönöznek a világ szépségének felismerésére. Így a jó dolgok befogadását erősítik fel, növelik az ember hitét a természetes gondviselésben.

A tündérek apró csodái

Mágikus tulajdonságokkal rendelkező jótevő lények, a mesék kedvencei. Mindig szép környezetben, fák, rétek, erdők, tisztások, virágok közelében jelennek meg. Főként szitakötő- és lepkeszárnyakkal ábrázolják őket. A hagyomány szerint mindig kedvesek, segítőkészek, erőt adnak az embereknek egymás támogatásához, így közbenjárásuk többnyire a hétköznapi lét apró csodáiban mutatkozik meg.

Szöveg: Klujber Katalin

Kiemelt kép: GettyImages

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete