Ezotéria

Az Oroszlán többször is eljut üdülni, a Bak spórolni kényszerül: a nyári nyaralás-horoszkóp megmutatja, ki marad idén a „Járda-szigeteken”

Pénzhoroszkópunkból kiderül, hogyan alakul a következő hónapokban a különböző csillagjegyekben születettek anyagi helyzete, és mikorra érdemes a vakációt időzíteni.

Kos
Pénzügyekben most a szerencse istenasszonyának a támogatását élvezheti. Érdemes lehet szerencsejátékban is próbát tenni, de persze csak meggondoltan! Szülőként elkényeztetheti a gyerekét, hajlamos olyasmire költeni, amitől a csemete jobban érzi magát. Legyen körültekintő, ha az otthonát vagy a nyári szabadságot jelentő nyaralóját újítja fel, esetleg ingatlanügyletbe fog! Figyeljen oda a rejtett hibákra, és azt is nézze meg alaposan, kire bízza felújítást, nehogy drágán dolgozó kontár környékezze meg.

Bika
Pénzügyekben remekül képviseli a saját érdekeit, és különösen felülmúlhatatlan, ha eladásról van szó. Ezért általában képes megszerezni azt az összeget, amelyre szüksége van. Ha utazik, most legyen különösen figyelmes! Az sem árt, ha valamivel több pénzt visz magával, mint eredetileg tervezte. Ha ugyanis figyelmetlen, sajnos veszteség is érheti, másrészt pedig minden drágább lehet, mint ahogyan korábban várta. Otthona nyári felújításának is lehetnek pluszköltségei.

Ikrek
A pénz úgy vonzódhat önhöz, mint mágnes a vashoz. Most jó ötletet kaphat a bankszámlaegyenlege növeléséhez. A kreativitása pénzügyekben is rendkívüli, ezért amit ebben az időszakban kitalál, annak a megvalósítását nyomban el is kezdheti. Érdemes kölcsön- és biztosítási ügyeket bonyolítania. Ha párkapcsolatban él, a társával központi témájuk lehet a pénz. Ha nyaralást tervez, figyeljen oda az akciókra, mert kiváló ajánlatra bukkanhat. Ha viszont az idén inkább kihagyná az utazást, legalább egy-két hosszú hétvégére próbáljon elszabadulni otthonról!

Rák
Gondolja meg, kit avat be pénzügyeibe, mert a jólétét többen is irigyelhetik. Különösen igaz lehet ez akkor, ha ön nem egyedül vagy a családjával, hanem a barátaival nyaral, akiknek még az is szemet szúrhat, mire mennyit költ. Ha elutazik, legyen önnél készpénz is, ne hagyatkozzon csakis a bankkártyára. Sőt, figyeljen arra is, hogy kisebb címleteket vigyen magával, gondja lehet ugyanis a nagy címlettel való fizetésnél.

Oroszlán
A kölcsönök felvételét és a banki ügyeket hagyja későbbre! Ha nem most vág bele ilyesmibe, sokkal jobban járhat, most viszont idegtépő helyzetekre is fel kellene készülnie. A munkában szerencsésen alakulhatnak a dolgai, a felettesénél a fizetésemelésre vonatkozó javaslata is nyitott fülekre találhat. Ez az időszak a lehető legjobb az állásváltoztatásra is, anyagilag nagyon jól járhat. Még az is megeshet, hogy az idén kétszer vagy többször is elmehet nyaralni.

Szűz
Ha párkapcsolatban él, engedje, hogy élete párja megszervezze az utazást, ön pedig csak élvezze az élményeket – persze ne felejtse el mindezekért megdicsérni őt! Gyermeke most kevésbé fogékony a szülői tanácsokra, inkább a nyár második felében gyakorolhat rá hatást az anyagi ügyeivel kapcsolatban. Ha külföldre utazik, vigyen magával nemzetközileg elismert egészségbiztosítási kártyát, nehogy egy váratlanul érkező, kisebb egészségügyi probléma vagy baleset pénzügyi gondokat okozzon.

Mérleg
Lehet, hogy idén spórolnia kell a nyara­láson, ezért az olcsóbb alternatívákat választja. Például a kertben, a balkonon pihen, ingyenes szabadstrandon élvezi a nyarat, vagy ahelyett, hogy a büfében falatozna, szendvicset és üdítőt tesz a hűtőtáskába. Az idénymunkákat viszont most olyan jól megfizetik, hogy ebből akár tartalékot is képezhet – talán épp egy későbbi utazásra. Ha mégis eljutna nyaralni, kapcsolja ki a mobilját, mert a munkahelyéről megállás nélkül kereshetik.

Skorpió
Párkapcsolatában a pénz miatt feszültség léphet fel – lehet, hogy a kellemetlen helyzet a párjának és az ő rokonságának köszönhető. Ha ön vállalkozó, a dolgok anyagilag másként alakulhatnak, mint ahogyan korábban tervezte. Emiatt talán nem tud olyan pihenést megengedni magának, mint az előző években. Gyermeke nyári élményei miatt is a tartalékokhoz nyúlhat, de augusztusban és ősszel olyan összeg ütheti a markát, amivel pótolhatja mindazt, amit most elvesz.

Nyilas
A nagyvilág eseményei hatással lehetnek az anyagi helyzetére, de akár tévedhet is a pénzügyekben. Ingatlan vagy családtag miatt mélyebben kell a zsebébe nyúlnia. Augusztusban ugyanakkor nagy lehetőségeket sodorhat az útjába az élet. Ebben a hónapban érdemes nyaralni mennie, remek akciókra, olcsó utakra bukkanhat. Külföldi munkával is jól kereshet.

Bak
Ha bizonyos korábbi események miatt kiköltekezett, idén spórolnia kell a nyaraláson. Ha mégis külföldre szeretne látogatni, jó, ha őszre vagy télre halasztja az utat, mert rendkívül kedvezményes lehetőséget találhat egy különleges úthoz. Nyáron pihenjen inkább itthon: a falusi turizmus például tökéletesen feltöltheti az energiaraktárait. Vidékről viszont érdemes lehet a nagyvárosokba vagy a fővárosba látogatnia.

Vízöntő
Anyagi ügyei a nyári hónapokban hullámzó képet mutathatnak, bőven lesz bevétele, de kiadása is. Félretett pénzének jó része ingatlannal kapcsolatos ügyre mehet el, de azért egy rövid nyaralásra marad belőle. A gyerekekkel olcsóbb és jobb ötlet lehet a belföldi vakáció, vagy egy kellemes wellnessüdülés, különösen, ha utóbbi terén utánajár a lehetséges kedvezményeknek.

Halak
A nyári hónapokban sok munka várhatja, de mindenképp szakítson időt egy kis pihenésre, hogy bírja a hajtást. Nézze meg alaposan a családi költségvetést, kiderülhet, hogy van benne tartalék egy vízparti üdülésre. Külföldi városokba látogatva szerencsés, ám váratlan helyzetekben lehet része.

szöveg: Izing Klára asztrológus

Fotó: Adobestock