Ezotéria

Sérülékenysége teszi tönkre a Nyilast: ezek a betegségek fenyegetik leginkább

Amikor a Nyilas nem talál célt és értelmet az életben, és nincs miért lobognia, akkor lelkileg sérülékennyé, fizikailag gyengébbé válik.

A Nyilas (November 23. – december 21.) mire figyeljen?

A Nyilas aktív személyiségalkat, tele fénnyel, melegséggel, de feszültséggel és lobbanékonysággal is. Túlzott indulatossága, idealista túlfűtöttsége miatt lehetnek problémái, amelyek egyensúlyának felborulásához vezetnek. Jelképe, a kentaur sokat elárul működéséről. A lótestű és emberfejű lény az ösztönvilág életerejének és a szellem vezérlőelvének együttese. Amikor a Nyilas nem talál célt és értelmet az életben, és nincs miért lobognia, akkor lelkileg sérülékennyé, fizikailag gyengébbé válik. A Nyilas-szülöttek a sportban, a lovaglásban, utazásban élik ki változatosság iránti igényüket, ami sokáig életvidámmá és fiatalossá varázsolja őket. Az asztromedicina a májat és a csípőt sorolja ehhez a csillagjegyhez, elmélete szerint ezek megbetegedéseire a leginkább hajlamos. A csípő nem véletlenül került érzékeny testrészként a Nyilashoz. A kentaurszimbólum is jelzi ennek fontosságát, mert ez az pont, ahol a kentaurban állat és ember szétválik egymástól. A csípő és felsőcomb sérülései, gyulladásai, reumatikus fájdalmai jellegzetes Nyilas-betegségek. A bronchitis és egyéb felső légúti tünetek télen ezt az alkatot szintén veszélyeztetik.

Tanácsok

Az izgága tűz-alkatnak a passzív víz-energia adhat gyógyírt. Egy hűvös uszoda vagy hegyvidéki pihenés sokkal hatásosabb a tűz túlműködésére, mint egy szauna, esetleg fitneszterem. A halk zene, a meditáció, a jóga, de maga a vízterápia, a fürdők is a tűz elem gyógymódjaihoz tartoznak. Sportban, életvezetésben és étkezésben egy Nyilasnak minden szélsőséget kerülnie kell, az arany középút betartása a kulcs belső harmóniájához. Kurzusok, tanfolyamok, kultúrutazások, közös spirituális élmények lelkesíthetik és tölthetik meg új értelemmel és érdeklődéssel a Nyilas-alkatot, akinek sokszor bizonytalanságaival és csalódásaival függenek össze a betegségei. Akkor gyengül le az ellenálló képessége, amikor a világ „igazságtalanságaival” szembesül. Az asztrológiai gondolkodásban a máj kapcsolódik ehhez az elvi problémához, konkrétan az élet értelmét vagy annak hiányát szimbolizálja.

A máj működésének javítása visszahat az egész szervezetre, még a lelki problémákra is. Legjobb, ha egy Nyilas-szülött minden étrendi és környezeti méregtől távol tartja magát, kerüli a zsíros ételeket és az alkoholos italokat. Időnként nézesse meg májfunkciós értékeit egy laborvizsgálattal, hogy megtudja, szüksége van-e valamilyen egészségkúrára. Ha igen, akkor a máriatövis-olaj és a növény forrázata a máj egyik legkiválóbb gyógyszere. A gyermekláncfű és az orbáncfű teája szintén gyógyítja a májbetegségeket, regeneráló hatású. Reggel egy pohár frissen facsart narancslé egy kiskanál olívaolajjal vagy lenolajjal és magnéziummal összekeverve gyógyital a Nyilas számára. A reuma, köszvény is a húsmentes táplálkozással gyógyítható legeredményesebben.

Fotó: pexels

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete