Ezotéria Otthon

Mond meg a horoszkópod, megmondom, hogyan élsz: csillagjegyek lakásai – 2. rész

Milyen helyen lakik egy Rák jegyű? Hogyan rendezze be a lakását az Ikrek? És milyen ajándéknak örül otthonába a Szűz? Lakberendezési horoszkópunkból megtudhatja!

Mérleg (IX. 24. – X. 23.)

Mindenben a harmóniára törekszik, és ez igaz az otthonára is. Gondosan kidolgozza a megfelelő egyensúlyt, kerüli a túlzásokat, a harsány színeket, nagy mintákat. A szépség számára nagyon fontos, ugyanakkor van egy olyan különleges ízlése, amit sokan irigyelnek. Azonnal meglátja azokat a tárgyakat, amelyek jól mutatnak majd az otthonában. Az irányelve a lakberendezésben a „kevesebb több”. Pasztell színek, finom, légies anyagok veszik körül. A dekorálásban letisztult, minimalista tárgyakat választ, falát modern, geometrikus formákat ábrázoló festmények díszítik. Hálószobájában még inkább megjelennek a letisztult formák, sötétbarna, fehér, drapp színek a jellemzőek. Konyhájában is végigvonul a harmóniára való vágy; nincsenek szem előtt a fűszerek, konyhagépek, mindenhol patikarend uralkodik.

Ajándékötlet: egyszerű vonalú kaspó, virággal

Skorpió (X. 24. – XI. 22.)

Ha a hollywoodi filmekben látták már egy boszorkány misztikus, titkokkal teli otthonát, az bizonyára egy Skorpió jegyű emberé volt. Imádja a titkos kis sarkokat, rekeszeket, egy helyet, ami csak az övé, és amelynek csak ő ismeri a szabályait. Bátran használ erős, mély, sötét színeket, különleges anyagokat, meglepő társításokat. Sok-sok textil teszi még izgalmasabbá a lakást, gyakran ég gyertya és füstölő.

Hálószobája olyan, mint egy francia budoár. Imádja a nehéz, fodrokkal teli függönyöket, ágya a szenvedély szigete. Nagy párnák, ágytakaró, az éjjeliszekrényen hangulatlámpa. Igazi szentély, gyönyörű mennyezeti lámpával, gazdag díszítéssel. Fontos számára a fürdőszoba, ennek is egészen egyedi a hangulata. Másokkal ellentétben faanyagokat és textileket is bőségesen használ a fürdőhelyiségben. A konyhájából egzotikus ételek kerülnek ki, amihez ilyen miliő és tálalás is dukál. Szereti a természetes anyagokat, a fát, a bambuszt, a fűzfa kosarat.

Ajándékötlet: minden, ami egzotikus

Nyilas (XI. 23. – XII. 21.)

Imád úton lenni, új tájakat felfedezni, ezért otthona – bár nem mindig átgondolt és rendszerezett–, mindenképpen számára a béke szigete, ahol megpihenhet. Sok minden érdekli, éppen ezért jól megfér itt egy Buddha-kép és egy angyalszobor. Gyakran társít különböző stílusokat, ám mivel mindenben ott van a saját egyénisége, nem feltétlenül érezzük zagyvának a végeredményt. Időnként – amikor új hobbi jön
az életébe – mindent átrendez, csak hogy elférjen a festőállvány vagy a varrógép. Egyébként szereti a tág tereket, a szabadság érzését, a nagy ablakokat. Mivel szeret vendégeket fogadni, ezért a szórakozásnak mindig hagy helyet. Biztosan van a polcokon társasjáték és sok-sok könyv, a falon utazások emlékeiről fotók.

A hálószoba nem csak az alvás színtere, gyakran itt eszik, olvas, tévét néz, telefonál vagy éppen tanul. Szereti az egzotikus fából és mintákkal készült ágyat, amelyben elég helye van. Konyhája általában kaotikus, nem feltétlenül egy stílust képvisel, viszont képes ebben az összevisszaságban is remekül kiismerni magát. Mivel a vendégek, a jövés-menés fontos számára, konyhája – ha megteheti – nyitott és olyan nagy, hogy az egész család egyszerre elférjen benne.

Ajándékötlet: földgömb, térkép

Bak (XII. 22. – I. 20.)

A Bak jegyűek számára fontos a tradíció, a hagyományok, és ez az otthonukon is tükröződik. Nem foglalkoznak a divattrendekkel, hanem megvan a jól körülírható stílusuk, és eszerint rendezik be a lakásukat. Általában értékálló tárgyakat vásárol, de ez alatt nem antik tálalót kell értenünk, hanem olyan bútorokat, amelyek számára értéket jelentenek. Amúgy szereti a régi tárgyakat, amelyek nem az aktuális trendnek felelnek meg, hanem időtlenséget sugároznak.

A lakberendezésben nem szokott eltérni az elfogadott sémáktól, nem fogunk nála meglepő megoldásokat, nagy újításokat találni. A hálószoba is kicsit a funkcióról szól; olyan, mint egy elegáns hotelszoba, kimért színekkel, praktikus anyagokkal. Szereti a meleg színeket, a fát, és biztosan van olvasólámpa az éjjeliszekrényén, ahol egy családi fotó is helyet kap.

Konyhájára is a funkcionalitás és a hagyományok a jellemzőek; ugyanúgy főz, mint az édesanyja, és ugyanolyan edénykészletet használ. A letisztult, minimalista konyhabútor nem az ő világa, sokkal jobban szereti a rusztikus, természetes darabokat.

Ajándékötlet: könyv antikváriumból

Vízöntő (I. 21. – II. 19.)

Bár nevében ott a víz szó, valójában a levegős jegyek közé tartozik, és éppen ezért fontos számára, hogy ne egy zsúfolt városrészben éljen, hanem olyan helyen, ahol elég levegőt kap. Otthonát sem vásárolja tele nagy, nehéz bútorokkal, és óriási ablakokon át árad be a napfény. Szereti a világos színeket, a kék különböző árnyalatait és az ezüst kiegészítőket. Több tükröt is elhelyez a lakásban, hogy minél nagyobbnak és szellősebbnek érezze. Hálószobájában inkább a funkció a fontos, mint az extra kényelem, inkább minimalista stílust hordoznak a berendezési tárgyak, és itt is inkább a világos színek a jellemzőek. Kora nyártól késő őszig hétvégén biztosan a kertben főz. A konyhából nagy ablak nyílik az udvarra.

Főzés közben fontos, hogy minden kézre álljon, és nem bírja elviselni, ha kicsi a mozgástere a konyhában. Mindig világos színeket választ, hogy tágítsa a teret.

Ajándékötlet: ezüstszínű füstölőtartó

Halak (II. 20. – III. 20.)

A Halak jegyűek otthona meleg és befogadó, de soha ne várjuk tőle, hogy nagy rend fogadjon, amikor megérkezünk. Jól érzi magát akkor is, ha egy-két ruha hever itt-ott, vagy a könyvek nem állnak
katonás rendben. Szereti a víz színeit, a kékeket, zöldeket, ezekkel szívesen dekorál. Gyakran találunk falán olyan festményt, ami a tengert idézi, vagy éppen kagylóval teli tálat. Ha teheti, van a házban akvárium vagy kis csobogó.

A nappaliban lehet hajómakett vagy egy tengerparti nyaralás emléke. Szobáiban a világos színek az uralkodók, textilben is az egyszerű vászonanyagokat kedveli. Gyakran társít össze olyan tárgyakat, amelyek talán nem illenének egymáshoz, de mégis élettel teliek a terek. Hálószobájának falai a napot idézik, és itt is megjelennek a drapp és a kék árnyalatai. Konyhája aprócska, nincs szüksége felesleges terekre, csak éppen akkora legyen, hogy összeüthesse a vacsorát.

Ajándékötlet: minden, ami kék

Fotó: shutterstock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete