Ezotéria

A természet ősi ereje: mágikus növények a boldog házasságért és gyermekáldásért

Összegyűjtöttük a legkülönlegesebb, ám a háztartásban vagy kertünkben is megtalálható növényeket.

Majoránna a boldog házasságért

A majoránna is a boldogság szimbóluma, nászajándéknak ebből is adhatunk. Régen a menyasszonyoknak belefonták az esküvői fejdíszükbe, hogy hosszú és boldog legyen a házasságuk. A babona szerint a boszorkányok varázslás előtt a fürdővizükbe szórtak belőle, így még hatásosabb volt a mágia. Egy régi francia néphit szerint a majoránna gazdagságvarázsló növény: vizet forraltak, és a lobogó vízbe majoránnát szórtak, majd az edényt a ház elé tették, és várták, hogy megteljen arannyal a fazék.

Pitypang a gyermekáldásért

A pitypangot a népi hagyomány a termékenység virágának tartja, tehát, ha gyerekre vágyunk, szedjünk pitypangot a réten, és tegyük egy vázában a hálószobába. Azt is megjósolhatjuk a segítségével, hogy hány gyerekünk lesz. Amikor a pitypangon már megjelentek a kis fehér ejtőernyők, fújjunk rá erősen. Ahány szál a virágon marad, annyi apróságra számíthatunk.

Szerelemhozó fahéj

A fahéjat szerelmi és védelmező varázslatoknál is használják. Afrodiziákumként is ismert, hiszen állítólag már az illata is növeli a férfiak vágyát. Ugyanakkor a varázslatoknál előfordult, hogy a mágusok fahéjjal szórták magukat körbe, hogy védelmet kapjanak a negatív energiák ellen. Hatásos betegség ellen is, ezért, ha beteglátogatóba megyünk, rejtsünk a zsebünkbe fahéjrudat. Tértisztító ereje van, ha úgy érezzük, az otthonunkban nem jók az energiák, cseppentsünk a párologtatóba néhány csepp fahéjolajat.

Szeánszhoz fodormenta

A szeretettel kapcsolatos varázslatokhoz veszik igénybe a mágusok a fodormentát. Ez lehet családi, baráti szeretet, de akár szerelemvarázslat is. Gyógyításhoz is használták, például fodormentát égettek a betegszobában, vagy az olaját párologtatták. A szeánszokhoz szükséges átlényegüléshez is a fodormenta nyújtott segítséget, ha a varázsló elhunyt emberek szellemével akarta felvenni a kapcsolatot, fodormentát füstölt.

Fotó: shutterstock