Ezotéria

4 nap a boldogságért: a hosszú hétvége alatt megtisztíthatjuk a minket körülvevő energiákat

A négynapos hosszú hétvégének nem csak azért örülhetünk, mert többet lehetünk a családunkkal, hanem mert több időt szánhatunk arra, hogy megtisztítsuk a minket körülvevő energiákat.

1. nap A környezetünk megtisztulásának napja

Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, és jó dolgok történjenek velünk, lényeges, hogy ne csak magunkban, de a környezetünkben is a pozitív energiáknak adjunk teret. Tehát, mielőtt magunkon dolgoznánk a varázslat erejével, először az otthonunkban tegyünk rendet. Kezdhetünk egy valódi takarítással, rendszerezéssel, hiszen ezzel valóban felpezsdíthetjük a pangó energiákat. Majd ezek után – miután egy zuhannyal megtisztítottuk magunkat a régi tárgyak porától – sétáljunk végig a lakáson egy csengettyűvel a kezünkben – bátran használhatjuk a karácsonyi csengőnket, mivel a gyerekeket a nappaliba hívjuk szenteste –, és minden helyiséget járjunk körbe, miközben néhányszor megrázzuk a csengőt. Ezek a tiszta, éteri hangok harmonizálják a körülöttünk lévő energiákat.

2. nap A lelki tisztulás napja

Miután környezetünket megtisztítottuk, itt az ideje, hogy magunkon is elvégezzük a tisztító rituálét.
Egy nagy tál vízbe dobjunk hét fehér rózsaszirmot, cseppentsünk bele hét cseppnyi fehér gyertyaviaszt, óvatosan helyezzünk az aljára egy hegyikristályt, majd hétszer forgassunk meg a vízben az óra járásával ellenkezően egy fehér, puha kendőt. Ezzel a kendővel mossuk magunkat végig, miközben a következő varázsigét mondjuk: „Kérem az angyalokat, hogy tisztítsanak meg minden negatív energiától, hogy csak pozitív, angyali energia vehessen körül.”

3. nap A kapcsolatok tisztulásának napja

Ha már magunkban rendet tettünk, következhetnek az emberi kapcsolataink. Lehetőségünk nyílik, hogy párkapcsolatunkat, gyerekeinkkel való viszonyunkat vagy a munkahelyi helyzetet is harmóniába hozzuk.

Piros rózsaszirmokból formázzunk egy szív alakot, és helyezzünk bele egy fotót, amelyen rajta van az a személy, akivel szeretnénk jobb kapcsolatot ápolni. Ha nincs az illetőről képünk – példul a főnükünk vagy a munkatársunk –, akkor egy rá jellemző tárgyat tegyünk a szív közepére. Gyújtsunk meg a szív körül három piros gyertyát, és csukott szemmel képzeljük el, hogy az illető emberrel kellemes, jó kapcsolatot ápolunk. Miután végeztünk a meditációval, a gyertyákat fújjuk el, és a szirmokkal együtt tegyük egy fehér szütyőbe, és adjuk át a természetnek a kérésünket – például ássuk el a kertben.

4. nap A negatív energiák távoltartásának napja

Végül tegyünk néhány lépést annak érdekében, hogy a negatív energiákat otthonunkon kívül tartsuk.

• Szórjunk sót a bejárati ajtó elé, hogy kívül tartsuk a rosszakarókat. A spiritizmus egyik fellegvárában, New Orleansben ugyanerre téglaport használnak az ott élők. Hitük szerint, aki rossz szándékkal érkezik, nem tud átlépni a téglapor felett.
• Az ajtón belülről rejtsük el egy kedves elhunyt szerettünk tárgyát. Ő meg fog minket védelmezni.
• Régi szokás szerint az ajtófélfába belülről kell egy kést szúrni, hogy elriassza a rosszindulatú embereket.

TIPP

Testi frissességünk és egészségünk megőrzése érdekében a négynapos tisztulást kiegészíthetjük egy pluszvarázslattal. Teliholdkor vegyünk elő 13 darab tojást, és ezekkel egyenként görgessük végig a testünket. Fizikailag szinte újjászületünk, minden porcikánk új életre kell. Fontos, hogy ezeket a tojásokat semmiképpen ne együk meg!

Fotó: pexels