Ezotéria

Csillagjegyek fürdőszobái: a meghittség és a kényelem a fontos ennek a 3 elemnek

Nagyvonalú csillogás vagy praktikumra törekvő minimál? Milyen fürdőszobában érzi jól magát a Rák, az Oroszlán vagy az Ikrek jegyű ember?

Kos (III. 21. – IV. 20.)

A Kos jegyűek nem azok a típusú emberek, akik órákat töltenek szépítkezéssel. Egy gyors zuhany, szolid smink, és már indulnak is. Fürdőszobájuk is praktikus, szeretik a piros színt és a nagy, fehér felületeket. Bár a praktikumot többre tartják a szépségnél, azért a szép, kővel variált burkolatoknak nem tudnak ellenállni.

Bika (IV. 21. – V. 20.)

A Bika jegyű ember az élet minden területén szereti a kényelmet, és ez alól a fürdőszobája sem kivétel. Kedveli a természetes anyagokat, könnyen előfordulhat, hogy vízálló padlódeszkákon lépked, és fadézsában fürdik. Az aprócska fürdőszobát pici káddal nem neki találták ki; fontos számára, hogy nagyvonalú terekben mozoghasson. Biztos, hogy habfürdőt tesz a vízbe.

Ikrek (V. 21. – VI. 21.)

Az Ikrek jegyűek nagyon szeretik a mintákat, különösen a hullámmintát, így valószínűleg a fürdőszobájukban a tengert jelenítik majd meg. Mivel fontos számukra a kommunikáció, könnyen lehet, hogy a fürdőszobában is helyet kap egy tévé vagy rádió. Nyitott emberek, ablak nélküli fürdőhelyiséget nem tudnak elképzelni,
és miközben befelé nem lehet látni, ők
nyugodtan nézegethetik a szomszédaikat.
Az Ikrek jegyűek imádják a színeket, így ne lepődjünk meg, ha a fürdőszobában is meglepő társításokat találunk. Egyfajta káosz jellemzi otthonukat, és ez erre a helyiségre is igaz, de valahogy mégis barátságos, otthonos érzésünk támad őnála.

Rák (VI 22. – VII. 22.)

Meghittség és kényelem jellemzi a Rák jegyűek fürdőszobáját. Ahogyan a lakás minden négyzetmétere, ez is a szeretetről, az ölelő gondoskodásról szól. Szeret kellemes kádfürdőt venni, gyertyafény mellett, de lehet, hogy a családi fotók még ebben a helyiségben is megjelennek. Kedveli a romantikus mintákat, kellemes, visszafogott színeket a fürdőben is. Az ablakra csipkefüggönyt tesz, a vázába levendulacsokrot.

Oroszlán (VII. 23. – VIII. 23.)

Az Oroszlán mindenben szereti a nagyvonalú, mutatós megoldásokat, és ez alól a fürdőszobája sem kivétel. Olykor királyi pompával veszi magát körül. Kedveli a márványt, a tükröket, és az is előfordulhat, hogy kristályfüggős falikarokat szereltet a fürdőhelyiségbe. A textilekkel sem fukarkodik, kedveli a szépen díszített zuhanyfüggönyt, a süppedős szőnyegeket. Az arany kiegészítők ugyanúgy megtalálhatóak, mint a szépen kidolgozott üvegedények. Kozmetikai szerei általában luxusmárkák.

Szűz (VIII. 24. – IX. 23.)

Az ő fürdőszobájára bizonyosan a letisztultság és praktikum lesz a jellemző. Valószínűleg nem választ sötét csempét, mert az esetleg divatos, hiszen azon minden meglátszik. A WC-tartálya víz-stop megoldású, a mosdó csapja is víztakarékos. A fürdőhelyiségben inkább zuhanyzó van, ritkán engedi tele vízzel a kádat. Távol áll tőle, hogy gyertyákkal körberakott kádban ejtőzzön, viszont testápolót biztosan találunk a piperepolcon.

Mérleg (IX. 24. – X. 23.)

Mivel a csillagjegyek körében számára a legfontosabb a szépség, ezért a Mérlegeknek igazi szentély a fürdőszoba. Szépítőszerekben nem lesz hiány, tetőtől talpig mindenre ismer valamilyen kencét. Szeretik a nagy, levegős tereket, ezért, ha tehetik, a fürdőszobájuk is nagyméretű. Nem zsúfolja tele, viszont nagy gonddal válogatja ki a berendezést. Ha átalakítja a fürdőhelyiséget, biztos, hogy hosszasan nézelődik majd a csempék között, és talán már néhány hónap után megbánja a választását. Fürdőszobai textilekkel, kiegészítőkkel biztosan gyakran változtatja a helyiség hangulatát.

Skorpió (X. 24. – XI. 22.)

Fürdőszobája leginkább egy 20-as évekbeli táncosnő budoárjára emlékeztet. Szereti a meglepő színeket, akár bordót, lilát, feketét is használ a dekorálásban, a tükörnek gyönyörűen díszített arany kerete van, gyertyák és füstölők teszik teljessé a hangulatot. A fürdősót szép üvegedényben tartja, és előfordulhat, hogy szépsége ér-dekében még vörös rózsaszirmokat is szór a vízbe, vagy tejet önt hozzá.

Nyilas (XI. 23. – XII. 21.)

A Nyilas nem bírja a bezártságot, és ez a fürdőszobájára is igaz. Egy levegőtlen, ablak nélküli helyiségben megfullad, ahhoz, hogy jól érezze magát, fényt kell kapnia. Mivel imád olvasni, lehet, hogy a fürdőben is vannak könyvei. Szereti a kék és a fehér színt, ezek valószínűleg megjelennek ebben a helyiségben is. Mivel gyakran utazik, a túrák emlékei itt is megjelennek. A kád szélén kövek, kagylók, faágak vagy a tengerről szóló képek formájában.

Bak (XII. 22. – I. 20.)

A Bak jegyűek kedvelik a praktikus megoldásokat, a letisztultságot, ugyanakkor vannak olyan területek, ahol ragaszkodnak a minőséghez. Inkább tovább spórol, de a fürdőszobába minőségi, süppedős szőnyeget vesz, sőt, akár nappaliba illő, nehéz textileket is használ. Hagyománytisztelő, ezért színekben is az egyszerűbb megoldásokat választja. Közel állhat hozzá a 20-as évek stílusa, a fekete-fehér sakktáblamintás csempe, a régies mosdókagyló.

Vízöntő (I. 21. – II. 19.)

Forradalmár, mindenből a legújabb kell neki, ezért biztosan a fürdőszobájában – ha megteheti –, a legújabb masszázskádat teszi, a zuhanyzója pedig fényterápiával is felszerelt. Van benne egyfajta kettősség; miközben szereti a minimál stílust, és valószínűleg ebben a letisztult vonulatban fogja berendezni a fürdőszobát, közel áll hozzá a káosz is, így biztos, hogy nem lesz katonás rend. Nagy kedvence a kék szín, ez az árnyalat megjelenik a fürdőszobában is, és az üvegfelületeket is kedveli.

Halak (II. 20. – III. 20.)

A Halak jegyűek számára az összevisszaság jelenti a szépséget. Lehet, hogy a fürdőszoba tükre egy ócskástól származik, a mosdót egy régi, kopott komód tetejébe vágatja bele. Az biztos, hogy az egész fürdőszoba hangulata egy hajó belsejét idézi. Szereti a fapadlót, a lambériát, a régies, retrocsempét. Sok kiegészítője van, amelyek idővel teljesen elboríthatják a polcokat.

Fotó: shutterstock