Tejmentes sajtos rúd
Hozzávalók kb. 24-30 darabhoz:
tésztához:
- 30 dkg búzaliszt
- 1 teáskanál Dr. Oetker sütőpor
- 10 dkg vegán margarin
- 15 dkg Dr. Oetker Creme VEGA
- 1 db tojássárgája
- 1 kávéskanál só
a tetejére:
- 1 db tojás (M-es)
- kb. 6-7 dkg reszelt vegán sajt
Előkészítés:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és előmelegítjük a sütőt.
- Alsó és felső sütés: kb. 180° (előmelegítve)
- Légkeveréses sütés: kb. 160° (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport és elmorzsoljuk benne a margarint. A többi hozzávalót is hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát lisztezett felületen kb. 30×16 cm-es téglalappá nyújtjuk, és kb. 2-2,5 cm széles csíkokra vágjuk, majd az így kapott tésztacsíkokat keresztben is kettévágjuk. A tepsibe helyezzük, a tetejüket bekenjük egy kevés, vízzel felvert tojással, és megszórjuk reszelt vegán sajttal. A tepsit a sütő első harmadába toljuk, és a rudakat megsütjük. A sajtos rudakat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Fotó: Nosalty