Székelykáposzta tarjából
Hozzávalók:
- 80 dkg csontos tarja
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 80 dkg savanyú káposzta
- 1 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- olaj
- 1-2 babérlevél
Elkészítés:
A húst kicsontozzuk, majd nagyobb kockákra vágjuk. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát, ezt is átfuttatjuk az olajon, majd beletesszük a húskockákat és a csontot.
A húst átpirítjuk a paprikás hagymán. Hozzáadjuk a káposztát, a zúzott fokhagymát és a babérleveleket. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és takaréklángon 1-1,5 órán át főzzük. Tejföllel kínáljuk.
Fotó: Vrábel Kriszta