Konyha

A titok a pihentetésben van: csokoládés palacsintatorta – Recept

Csokis is, palacsinta is, és még torta is, kell ennél több?

Csokoládés palacsintatorta

Hozzávalók 8 szelethez, 20 db palacsintához:

• 50 dkg liszt
• 2 db tojás
• 1 evőkanál cukor
• csipet só
• 3 dl tej
• szódavíz
• 6 evőkanál étolaj
a krémhez:
• 1 tasak csokoládés pudingpor
• 5 dl tej
• 3 dkg kristálycukor
• 20 dkg étcsokoládé
• 10 dkg vaj

Elkészítés:

1. A liszthez adjuk a tojást, a cukrot, csipet sót, majd a tejjel csomómentesre keverjük. Adunk hozzá 5 evőkanál olajat és annyi szódát, hogy közepesen sűrű palacsintatésztát kapjunk. 30 percig pihentetjük, majd felforrósított, olajjal kikent serpenyőben kb. 20 da­rab közepesen vastag palacsintát sütünk.
2. A krémhez a pudingport csomómentesre keverjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrot, kevergetve felforraljuk, és sűrűre főzzük a pudingot. Elkeverünk benne 15 dkg kockákra tört étcsokoládét és 6-7 dkg vajat.
3. Hűlni hagyjuk a krémet, majd megkenjük vele a palacsintákat, és egymásra rétegezzük őket. Hűtőszekrénybe tesszük 3-4 órára. Vízgőz felett megolvasztjuk a maradék csokoládét és a vajat, és tálalás előtt 30 perccel megcsorgatjuk vele a palacsintatortát.

Fotó: Vrábel Kriszta