Csevapcsicsa ajvársalátával
Hozzávalók:
• 60 dkg darált marhahús
(zsírosabb rész)
• 20 dkg darált sertéshús
(zsírosabb rész)
• 1 csapott teáskanál
szódabikarbóna
• 1 fej vöröshagyma
• só, frissen őrölt bors
az ajvárhoz:
• 1 kg kápiapaprika
• 40 dkg padlizsán
• fehérborecet
• olívaolaj
• 2 gerezd fokhagyma
• só, bors
• csipet őrölt fahéj
1. A húsokat kétszer átdaráljuk, hogy egészen krémes legyen az állaguk. Belekeverjük a reszelt vöröshagymát, a sót, a borsot, majd a szódabikarbónát, és 2-3 órán át érni hagyjuk.
2. Ujjnyi hengereket formázunk belőle, és parázsló faszén felett (vagy grill-lapon) készre sütjük.
3. Az ajvárhoz a megmosott paprikákat és a padlizsánt faszén felett (vagy sütőben) feketére sütjük. Hagyjuk kihűlni, a megégett héjakat lepucoljuk.
4. A zöldséghúst átdaráljuk, vagy botmixerrel pürésítjük, és sóval, borssal, 1-1 evőkanál olajjal, ecettel, a zúzott fokhagymával és csipetnyi fahéjjal ízesítjük.
Fotó: Vrábel Kriszta