Konyha

Egy fasírt mind felett: Sajtos-paradicsomos fasírttekercs – Recept

Akár ebédre, akár vacsorára tálaljuk, a darált húsból készült gombóc vagy tekercs mindig remek ötlet. Próbáljunk ki néhány változatot a hazai és a külföldi konyhákból!

Sajtos-paradicsomos fasírttekercs

Hozzávalók:
• 60 dkg darált sertéshús
• 3 gerezd fokhagyma
• 2 dl paradicsom­szósz vagy pizzaszósz
• 1 csokor bazsalikom
• 1 db tojás
• 5-6 evőkanál zsemlemorzsa
• 12,5 dkg (1 zacskó) mozzarella
• só, frissen őrölt bors
• olívaolaj

1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A darált húst elkeverjük a zúzott fokhagymával, a paradicsom- vagy pizzaszósszal, az apróra vágott bazsalikommal, a tojással, a zsemlemorzsával. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
2. Sütőpapíron kb. 1-1,5 cm vastagon, téglalap alakban, egyenletesen szétterítjük a húsmasszát.
3. A mozzarellát kézzel kis darabkákra morzsoljuk, eloszlatjuk a húson, úgy, hogy mindenhová jusson belőle. A sütőpapír segítségével a rövidebbik oldalánál fogva feltekerjük a húst, majd olívaolajjal megkenjük a tekercset, a sütőpapírral együtt tepsibe helyezzük, és 1 óra alatt, 160 Celsius-fokon készre sütjük.

Fotó: Vrábel Kriszta

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete