Hozzávalók
a nokedlihez:
• 20 dkg túró
• kb. 2,5 dl víz
• 30 dkg liszt
• 1 teáskanál só
• 3 db tojás
a harcsapaprikáshoz:
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 1 evőkanál őrölt pirospaprika
• 1 nagyobb kápia paprika
• 6-7 db lecsópaprika
• 25 dkg cukkini
• 3 nagyobb paradicsom
• 1 gerezd fokhagyma
• 80 dkg harcsafilé
• só, frissen őrölt bors
1. A túrót 1 dl vízzel botmixerrel simára turmixoljuk. Hozzákeverjük a sóval elkevert liszthez, és a tojásokat is hozzáadjuk. Simára keverjük, majd annyi vizet adagolunk hozzá, hogy lágy nokedlitésztát kapjunk. Félretesszük pihenni.
2. Az apróra kockázott vöröshagymát olajon puhára dinszteljük. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a felkarikázott paprikákat, a kockázott cukkinit. 5 percig dinszteljük, majd beletesszük a feldarabolt paradicsomot és a zúzott fokhagymát is. Öntünk alá 1 dl vizet, sózzuk, borsozzuk, és lefedve összefőzzük a lecsót.
3. A harcsát megmossuk, szárazra töröljük, nagyobb kockákra vágjuk és sózzuk.
4. A kész lecsóba beletesszük a harcsát, és lefedve 15 perc alatt készre főzzük.
5. Tálalás előtt forrásban lévő, sós vízbe hagyományos módon beleszaggatjuk a nokedlit, szűrővel kiszedjük, majd a harcsapaprikással együtt tálaljuk.
Fotó: Vrábel Kriszta