Konyha

Fél óra alatt elkészül a könnyű vacsora: Joghurtos babfőzelék pulykafasírttal – Recept

A jóízű fogásokról akkor sem kell lemondanunk, amikor rengeteg a tennivalónk, és alig marad időnk a főzésre. Ehhez adunk ötleteket villámgyorsan elkészíthető receptekkel.

Joghurtos babfőzelék pulykafasírttal

Hozzávalók:
• 50 dkg ceruzabab
• 1 gerezd fokhagyma
• só, frissen őrölt bors
• 3 evőkanál 10%-os ecet
• 2 evőkanál liszt
• 2 dl natúr joghurt
• 1 csokor petrezselyem
a fasírthoz:
• 30 dkg darált pulykahús
• 1 db zsemle
• 1 db tojás
• 1 csokor petrezselyem
• 1 evőkanál őrölt pirospaprika
• 2 gerezd fokhagyma
• zsemlemorzsa, olaj a sütéshez

1. A babot megpucoljuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, annyi ecetes, sós vízben főzzük puhára, amennyi éppen ellepi.
2. A lisztet csomómentesre keverjük a joghurttal, fokozatosan belekeverjük a bab főzőlevét. Sűrűsödésig forraljuk, majd beletesszük a zúzott fokhagymát, és az apróra vágott petrezselymet.
3. A húst összedolgozzuk a tojással, a vízbe áztatott, kifacsart zsemlével. Sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, zúzott fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
4. Húspogácsákat formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk, és közepesen forró olajban készre sütjük a fasírtot. A bab mellé tálaljuk.