Konyha

Parádésan egyszerű étel a borongós őszi napokra: Fehérboros kakukkfüves gombaleves – Recept

Elindult a szüreti szezon: a nedűk azonban nemcsak a poharunkba kerülhetnek, a főtt ételeinket is különlegessé varázsolhatják.

Fehérboros kakukkfüves gombaleves

Hozzávalók:
• 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
• 2 dkg vaj
• 2 nagy gerezd fokhagyma
• 60 dkg csiperkegomba
• 2 dl száraz fehérbor
• 1 kis csokor friss kakukkfű
• só, frissen őrölt bors
• 2 dl tejszín
• 1 l hús- vagy zöldséglé
• 1 csapott evőkanál liszt

1. Az olaj és a vaj keverékén kissé megdinszteljük a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a megmosott és feldarabolt gombát, majd 2-3 percig pároljuk.
2. Felöntjük a fehérborral, beletesszük a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, a borral 5 percig pároljuk, majd felöntjük a zöldséglével.
3. Felforraljuk a levest, majd fokozatosan, hőkiegyenlítéssel elkeverjük benne az 1 evőkanál liszttel kikevert tejszínt.

Fotó: Vrábel Kriszta

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete