Konyha

Szuperegyszerű és szuperfinom vendégváró falat: Gombapástétom – Recept

Vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag, és változatosan elkészíthető hús nélküli és húsos változatban is. Ezért is szeretjük a gombát!

Gombapástétom

Hozzávalók:
• 1 fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 25 dkg barna csiperkegomba
• 1 csokor petrezselyem
• kis csokor snidling
• 15 dkg natúr tejszínes krémsajt
• 1 teáskanál mustár
• 2 evőkanál olívaolaj
• só, frissen őrölt bors
• 1 mokkáskanál kurkuma

1. Az apróra kockázott vöröshagymát az olajon rövid ideig dinszteljük, majd hozzáadjuk a megmosott és lecsöpögtetett, darabolt gombát. Enyhén megsózzuk. 8-10 perc alatt takaréklángon az egészet megpuhítjuk.
2. A gombás keveréket levesszük a tűzről, botmixer táljába szedjük, hozzáadjuk a natúr krémsajtot, majd enyhén darabosra turmixoljuk.
3. Sózzuk, borsozzuk, a kurkumával, a mustárral, a finomra vágott petrezselyemmel és a snidlinggel ízesítjük. Pirítóssal tálaljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta