Sütőtökös lencsefasírt burgonyapürével
Hozzávalók:
• 20 dkg lencse
• 1 tojás
• 20 dkg sütőtök
• 1 csokor petrezselyem
• 2 gerezd zúzott fokhagyma
• 2 db szikkadt zsemle
• 5 dkg zsemlemorzsa
• 80 dkg burgonya
• 3 dkg vaj
• kb. 2 dl tej
• só, frissen őrölt bors
• 1 evőkanál currypor
1. A megmosott lencsét bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük. Tálba tesszük, hozzáadjuk a finomra reszelt sütőtököt, a felaprított petrezselymet, a zúzott fokhagymát, a vízbe áztatott, kifacsart zsemléket és a tojást. Összedolgozzuk a masszát, majd sóval, frissen őrölt borssal és curryporral ízesítjük.
2. Pihentetjük, és zsemlemorzsával fasírtokat formázunk belőle. Sütőpapírra helyezzük, kevés olajjal megcsepegtetjük, és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük őket.
3. A hámozott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, vajjal és tejjel összekeverve villával összetörjük. Sóval ízesítjük.