Konyha

Tökéletes vacsoratipp: Fetás csirkemell rozmaringos újkrumplival – Recept

Ropogósabb, frissebb ízű, mint a klasszikus változat – ezért is szeretjük annyira az újburgonyát. És persze azért is, mert remekül lehet vele kísérletezni.

Fetás csirkemell rozmaringos újkrumplival

Hozzávalók 4 adaghoz:
• 50 dkg csirkemellfilé
• 20 dkg feta sajt
• 10 dkg leveles spenót
• 1 evőkanál gyros fűszerkeverék
• 2 db nagyobb kápia paprika
• 80 dkg újburonya
• 4 gerezd fokhagyma
• 4-5 ágacska rozmaring
• fél citrom
• olívaolaj
• só, frissen őrölt bors

1. A spenótot 1 gerezd zúzott fokhagymával 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, hozzámorzsoljuk a feta sajtot, és villával alaposan összekeverjük a tölteléket.
2. A megtisztított, felezett csirkemellfiléket kissé bevágjuk, hogy szét tudjuk hajtani. Sózzuk, borsozzuk, megkenjük a fetás keverékkel, majd visszahajtjuk, és gyros fűszerkeverékkel megszórjuk. Félretesszük, amíg előkészítjük a köretet.
3. A megtisztított újburgonyát csónak alakúra vágjuk. Egy nagyobb kerámiatálba helyezzük, hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát, a rozmaringágakat, a vékonyra szelt fokhagymát. Meglocsoljuk a citrom levével és kb. 5 evőkanál olívaolajjal. Ízlés szerint sózzuk, összeforgatjuk, majd 220 Celsius-fokra melegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
4. 20 percig sütjük a burgonyát külön, majd ráhelyezzük a megtöltött csirkemelleket, és további 25 percig együtt sütjük őket.

Fotó: Vrábel Kriszta