Lélek

Nyaralás utáni depresszió

Ha azt halljuk, hogy nyaralás utáni depressziója van valakinek, valahogy nehezünkre esik sajnálkozni, főleg, ha mi még csak tervezgetjük az idei vakációt. Pedig nagyon le tudja taglózni az embert. Van, akin csak eluralkodik a szomorúság, van, aki képes mély depresszióba zuhanni.
bata kata depresszió érzések klinikai szakpszichológus közösségi oldalak makai gábor munkahely nyaralás szabadság szabadság utáni depresszió vakáció

A tökéletes nyaralás legbiztosabb jele, hogy amikor ott vagyunk, azt érezzük, hogy soha nem szeretnénk hazamenni, ott akarunk maradni örökre, és amikor hazaérünk, akkor csak azon töprengünk, hogyan tudnánk visszajutni arra helyre. Mindeközben kénytelenek vagyunk visszacsöppeni a megszokott, rutinból irányított hétköznapokba, amihez az égvilágon semmi kedvünk sincs. Még a közösségi oldalakra való visszatérés is borzalmas, hirtelen unalmasnak és sekélyesnek találunk minden posztot, és az imádott barátainkkal sem olyan fantasztikus az együtt töltött idő. Csak tovább nehezíti a helyzetet, hogy a főnökünk minden bizonnyal azt várja tőlünk, hogy miután kellőképpen kipihentük magunkat, újult erővel vessük bele magunkat a ránk váró feladatok elvégzésébe, amihez az égvilágon semmi kedvünk sincs.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete