Lélek

Miből tudhatom, hogy manipulál a párom?

Ha nem hagy érvényesülni, ha bármilyen konfliktus van kettőnk között, annak mi vagyunk az okozói, akkor megeshet, hogy manipulál a párunk. De honnan tudhatjuk biztosan?
árulkodó szavak bántalmazó kapcsolat bata kata fehér gabriella figyelem gúny hárítás jutalmazás konfliktus kontroll manipuláció manipulátor odaadó társ pszichológus testbeszéd

Nehéz észrevenni, ha a párunk manipulál, hiszen a manipuláció lényege éppen az, hogy valaki a valódi szándékát igyekszik elrejteni, és úgy beállítani bizonyos helyzeteket, mintha a másik akarta volna azt, vagy éppen a másik a hibás azért, hogy az adott szitu úgy alakult, ahogy. „Szinte minden kapcsolat elején vannak játszmák. Ameddig össze nem csiszolódunk, próbáljuk a legjobb oldalunkat mutatni, az alapszabályokat lefektetni, a státuszunkat megerősíteni. Ezután az őszinte, nyílt kommunikáció következik, és mindketten arra törekszünk, hogy mi és a társunk is jól érezze magát a kapcsolatban, kiteljesedhessen, vagyis boldog legyen. Ám ha ezek a játszmák folytatódnak, akkor előbb-utóbb megjelenik a manipuláció. ”

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete